TRIBINA KOJU
ĆEMO PAMTITI

Na posljednjoj ovogodišnjoj
Islamskoj tribini,gostovali
dekan i profesori Fakulteta
islamskih nauka iz Sarajeva
o p š i r n i j e->>>

2010. GODINA

Mirsad Srebreniković

ČOVJEK KOJI JE OSTVARIO SVOJE STUDENTSKE SNOVE

Uživam u zelenilu, cvijeću, voćkama. Jest da je svaka džamija cvijet naše vjere, a cvijeću ja najljepše među cvijećem. Da, uredili smo okoliš. Džamiju smo okružili najprije ružama i „biserli granama“, a onda voćnjacima. Divno je kad sve u proljeće procvjeta: jabuke, šljive, lipe, đul miriše… Kad idete prema džamiji urednom i širokom pješačkom stazom oko koje cvatu lipe, osjetite pravi miris vjere, kako je rekao jedan moj prijatelj. Naravno, volio bih da park koji okružuje Zagrebačku džamiju bude najljepše šetalište u Zagrebu.
(Iz inervjua sa h. Mirsadom Srebrenikovićem)
O P Š I R N I J E ...

SVIJET ISLAMA

IZABRANI NOVI SAZIVI SABORA IZ U HRVATSKOJ
I PET ZASTUPNIKA
SABORA ISLAMSKE ZAJEDNICE U BiH


U Zagrebu su u subotu 25.12.2010. g. održani izbori za šesti saziv Sabora Islamske zajednice u RH otkako su Hrvatska i Slovenija dobile svoj visoki organ I. Z.. Krajem ove godine navršava se 20 godina Sabora I. Z.. Izabrano je 20 članova Sabora islamske zajednice u Hrvatskoj i 5 članova Sabora Islamske zajednice B i H. Od 56 članova Izborne skupštine izborima je nazočilo njih 51 (na slici lijevo).
MOLITVOM I PJESMOM ZA LJUDSKA
PRAVA I MIR


Danom ljudskih prava svugdje se u svijetu slavi 10. prosinca.
Hrvatski ogranak Svjetske konferencije Religija za mir tom prigodom organizira i zajedničku molitvu za mir. U subotu je održana osamnaesta takva molitva kojoj je, prvi put, nazočio i predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. Ivo Josipović. Islamsku zajednicu je predstavljao zbor Islamske gimnazije i oduševio sve prisutne

NOVA HIDŽRETSKA 1432. GODINA
Hidžra
 je naziv pod kojim muslimanpodrazumijevaju preseljenje  Muhameda a.s. i njegovih sljedbenika iz Meke u Medinu. Hidžra se događala između mjeseci muharrema i rebiul- evvela 622. godine n.e. Posljednji se preselio sam Muhamed s prijateljem Abu Bakrom i to upravo u noći u kojoj su Mekanci pokušali atentat na njega. Grad Medina, nakon, hidžre, postaje središte Muhammedovog a.s. djelovanja te mijenja naziv iz Jasrib (kako se do tada zvala) u Medinat-al Nabi (arap. "Poslanikov grad") ili kraće Medina. Hidžra je događaj koji je uzet za početnu točku novog, hidžretskog ili islamskog kalendara. Hidž. nova 1432. g. je 07.12. 2010.
KONSTITUIRAN NOVI IZVRŠNI ODBOR
MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE ZAGREB
HADŽDŽIBAJRAM U ZAGREBU
SVEČANA PROMOCIJA KNJIGE MUFTIJE ŠEVKE EF. OMERBAŠIĆA
ISLAM I MUSLIMANI U HRVATSKOJ

U naredne četiri godine MIZ Zagreb će činiti : dr. Gzim Redžepi, predsjednik,
Azra Omanović, potpredsjednica,Nazim Halidović, potpredsjednik, Adnan Omanović, tajnik, hafiz Aziz ef. Alili, glavni imam zagrebačke džamije, Sami Ališan, dr. Zlatko Hasanbegović, Muhamed Imeri, Dževad Jogunčić, Irhad Meheljić, Fahrudin Mujkanović, Harun Omerbašić, Alem Orlić, Mirsad Srebreniković, Mirza Šabić, Khaled Yassin i dr. Merzuk Žunić.

U ponedeljk 15.11.2010. g. naše hadžije, zajedno sa hadžijama iz svih krajeva svijeta, stajali su na Arefatu. Ove godine na hadž su otputovala 74 muslimana i muslimanke iz Hrvatske.


Pred prepunom Kongresnom dvoranom Zagrebačke
dža
mije, 11. 11. 2010. g. predstavljena je knjiga muftije Ševke efendije Omerbašića, Islam i muslimani u Hrvatskoj, drugo, znatno prošireno izdanje, tako da bi se moglo govoriti o potpuno novom izdanju. Knjiga je predstavljena vrlo svestrano, o njoj su prozborili ugledni stručnjaci, osvjetljavajući je sa svih strana.
USPJEČNO ZAVRŠENO 17. EUROPSKO NATJECANJE
UČAČA KUR’ANA ČASNOG

U subotu, 23. 10. 2010. godine, između akšama i jacije namaza u prepunoj Zagrebačkoj džamiji, Velikim mevludom i dodjelom nagrada i priznanja svečano je zatvoreno 17. Europsko natjecanje učača Kur'ana, najveća godišnja svečanost Kur'ana u Europi. Najuglednije natjecanje učača Kur'ana u Europi održavalo se u čast 23. godine svečanog otvorenja Zagrebačke džamije, u organizaciji, Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Svjetske organizacije za HIFZ iz Džedde i Medžlisa islamske zajednice Zagreb. Veliki Mev-lud su izveli svi učesnici natjecanja. Islanski centar je i ovom manifestacijom postavio novi standard.
SVEČANO OTVORENO 17. EUROPSKO NATJECANJE
UČAČA KUR’ANA ČASNOG

21. 10. 2010. godine u Zagrebačkoj džamiji, svečano je otvoreno 17. Europsko natjecanje učača Kur'ana, najveća godišnja svečanost Kur'ana u Europi. Najuglednije natjecanje učača Kur'ana u Europi održava se u čast 23. godine svečanog otvorenja Zagrebačke džamije, u organizaciji, Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Svjetske organizacije za HIFZ iz Džedde i Medžlisa islamske zajednice Zagreb. Natjecanje traje od 21.-23.10. U okviru Natjecanja učača Kur'ana  Iran. kulturni centar postavio je u prostorijama Zagrebačke džamije izložbu sjajnih radova velikog iranskog umjetnika Husreva Rošana. (opširnije...)
NA ISLAMSKOJ TRIBINI ČETVRTKOM PREDSTAVLJEN DIVAN HAFIZA ŠIRAZIJA

U sklopu Islamske tribine četvrtkom, 25. 11. 2010., mr. sc. Mirza Mešić doista nam je predstavio vrhunsku reprezentaciju stručnjaka, književnih znalaca i pravih poetskih meraklija, koji su nam, svaki sa svoga stručnog stajališta osvijetlili lik i djelo jednoga od najvećih perzijskih pjesnika i mudraca Hafiza Širazija – Divan.
SVEČANO OTVORENJE PROSTORIJA VIJEĆA ŽENA U ISLAMSKOM CENTRU ZAGREB
Svečano je bilo u Islamskom centru Zagreb u četvrtak 30.09.2010.g. kada su otvorene novo-uređene i potpuno adaptirane prostorije Vijeća žena. Prerezivanjem crvene vrpce od strane muftije h. Ševke ef. Omerbašića i predjednika IOM-a, h. Mirsada Srebrenikovića, potom skromnom, ali od srca spravljenom zakuskomn obilježeno je i službeno useljavanje Vijeća žena u ove prostorije.
(O P Š I R N I J E)
KERA - ČIPKA NEPROLAZNE LJEPOTE
Vijeće žena MIZ-a Zagreb je proteklog četvrtka, 14.10. 2010. god., organiziralo izložbu pod nazivom "Kera-čipka neprolazne ljepote", na kojoj su bile izložene vrijedne rukotvorine udruženja "Gračaničko keranje".Kera - kao neprolazna i neprocjenjiva umjetnička vrijednost u Bosni i Hercegovini u izvornom obliku zadržala se samo u gračaničkom kraju, a opstaje zahvaljujući radu vrijednih entuzijasta okupljenih u udruženje "Gračaničko keranje", Gračanica. (O P Š I R N I J E)
UREĐENJE OKOLIŠA ZAGREBAČKE DŽAMIJE
Čitavo ljeto su trajali radovi na uređenju parkinga, ulaznog platoa i samog ulaza u džamiju. Upra-vo pred sam ramazani-šerif sve
je zablistalo.

POGLEDAJTE FOTO-REPORTAŽU

POČELA OVOGODIŠNJA SEZONA ISLAMSKE TRIBINE ČETVRTKOM
Ovogodišnja Islamska tribina četvrtkom, koja neprekidno djeluje od 12. 02. 1961. g., dakle gotovo pedeset godina, započela je svoju ovogodišnju sezonu, u četvrtak 23. rujna, nadahnutim predavanjem predsjednika Mešihata, muftije Ševke ef. Omerbašića. Poslije kraćeg uvodnog izlaganja, kojim je objasnio ideju ovogodišnjih Islamskih tribina, Muftija je u skraćenoj verziji elaborirao temu o njegovoj viziji islama na ovim prostorima.
RAMAZANSKI BAJRAM 2010./1431.
09., 10. i 11. rujna je Ramazanski bajram. Čini nam osobito zadovoljsto čestitati Vam bajramske mubarek dane uz molbu Uzvišenom Bogu da ukabuli i u sevab nam upiše naše ramazanske ibadete i da nam podari svako dobro u našim osobnim životima, u našim obiteljima i našoj zajednici.
HADŽ I UMRA 2010./1431.
POLAZAK: 08. 11. 2010. - Beč - Aman - Džida - Meka
POVRATAK: 01./02. 12. 2010. - Medina - Džida - Aman - Meka
POVRATAK ONIH KOJI ĆE U MEDINI BITI SAMO 4 DANA:26./27.11. 2010.

POTREBNA DOKUMENTA:
- kopijaputovnice sa 2 fotografije
- karton o vakcinaciji za hadž i gripu
- za bračne parove kopija vjenčanog lista
- prva uplata-rezervacija od 1.000 eura
CIJENA: 2.890 EURA
Cijena je zagarantirana do prvih 50 mjesta.
U CIJENU JE UKLJUČENO:
- prijevoz autobsom Zagreb - Beč - Zagreb
- povratna avionska karta
- putnički ček
- tehnički i šerijatski vodič
- smještaj u Meki u hotelu s polu-pansionom u (5-6 osoba u sobi)
- smještaj u Medini u hotelu s 4 ili 5 zvjezdica
(smještaj u sobi 3-4 osba s mogućnošću doplate za 2-krevetne sobe)
- svi transferi u Saudijskoj Arabiji kao i svi posjeti u Meki i Medin
- liječnički i bolnički tretman
- šatori na Arefatu i Mini
- 1 manja putnička torba i 10 l Zem-zema
- sedžada za svakog hadžiju
- priručnici za hadž i umru

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:
- kurban
- za djecu do 2 godine s osobnom putovnicom se plaća 1600 eura
- za djecu od 2 - 11 godine s osobnom putovnicom se plaća 2200 eura
- za djecu od 2 - 11 god. upisanu u putovnicu se plaća 2000 eura za poseban krevet
- za djecu od 2 - 11 godine bez ekstra kreveta se plaća 1400 eura

ISPRATILI SMO NA AHIRET PROF. OSMANA MUFTIĆA
1934. - 2010.

U petak 30. srpnja 2010./18. š'abana 1431. h. g. na zagrebačkom groblju Mirogoj ispratili smo na ahiret čovjeka koji je bio jedan od stubova naše zajednice. Profesor Muftić je na svim planovima svoga ljudskog angažmana ostvario najviše domete. Ostvario je izuzetnu sveučilišnu karijeru, gdje je osim redovitog profesora vršio i dužnosti prodekana i dekana. Bio je omiljen profesor kod svojih studenata. Iako je predavao tehničke znanosti često je sa predavanja ispraćan aplauzom.
Kao poznati i priznati član društva bio je prvi ministar znanosti u prvoj vladi Republike Hrvatske nakon stjecanja neovisnosti a potom je prešao u diplomaciju i bio veleposlanik u I. R. Iran.
Bio je izuzetno angažiran, kao i cjelokupna njegova obitelj u Islamskoj zajednici i bio jedan od njenih stubova. Posebice je bio važan njegov angažman kao dopredsjednika Odbora za izgradnju Zagrebačke džamije. Bio je član Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i dekan Fakulteta islamskih znanosti u osnivanju.
Profesor Muftić je proživio jedan izuzetno plodan i plemenit porodični, znanstveni i društveni život.
Molimo Uzvišenog Boga da ga primi u okrilje Svoje milosti i da ga za njegov plemeniti život nagradi dženetskim blagodatima a da njegovoj obitelji podari sabri-džemil.

DRUŽENJE S RAMAZANI-ŠERIFOM

Mjesec ramazan je mjesec svakog dobra, kako kaže naš Poslanik, stoga se vjernici u ovom mjesecu posebno predaju svome Stvoritelju u molitvi, postu, solidarnosti i svakomdobročinstvu. Želimo svim muslimanima da ga provedu u zdravlju i rahatluku.
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Mubarek ramazan nam stiže u srijedu, 11. kolovoza . Kao i sve drage goste iščekujemo
ga s velikim oduševljenjem. Tako već tradicionalno, mejsece koji su mu predhodili, redžeb i ša'ban smo nastojali provesti s povećanim ibadetom kao pripremom za doček dragog gosta. U tom smislu posebnu pažnju posvetili smo mubarek noćima. Tako je u povodu Lejletu-l-mi'radža u Zagrebačkoj džamiji izvedena tradicionalna M'iradžijja. S nestrpljenjem očekujemo prvi teravih-namaz 10.8.2010. g.
NIŽU SE RAMAZANSKI DANI KO' TESPIH RAMAZANSKIH BLAGODATI
Spustila se ramazanska milost na ovaj naš opori planet, pa sve, nekako,postalo mekše, blaže i bliže. Allahu Milostivi kad bismo mogli snimiti ovaj naš planet i napraviti film koji bi trajao 24 sata a koji bi pratio našu Zemlju kako se okreće oko svoje osi. Vidjeli bi 24 sata sehura, 24 sata iftara i dok milioni sehure, drugi milioni ljudi iftarei i to iz trenutka u trenutak.

Vidjeli bi milione džamija na svim meridijanima, pune klanjača, učača i slušača Kur'ana.
Spustila se ta milost i na nas pa i mi računamo svoje vrijeme od iftara do iftara, od mukabele do mukabele, od teravije do teravije. Procvale nam džamije i mesdžidi klanjačima, učačima i slušačima Kur'ana.
Posjetioci mukabela u Zagrebačkoj džamiji ovog ramazana imaju zadovoljstvo slušati umilni glas još jednog ako Bog da budućeg hafiza, dvanestogodišnjeg Ahmeda Alilija.
Naš kura-hafiz Aziz će in ša-Allah
dobiti dostojna nasljednika.


ZELENA RIJEKA
Srebrenica ima jenu malu rijeku koja se zove Zeleni Jadar i jednu veliku zelenu rijeku koja poteče samo jedan dan u godini. Ona svake godine 11.7. poteče od starog bosanskog grada Visokog do drugog starog bosanskog grada Srebrenice. A onda ova rijeka od zelenih šehidskih tabuta dođe do Memorijalnog centra u Potočarima, umiri se i na nekoliko sati pretvori u zeleno jezero oko koga se okupi najveći godičnji skup Dobrih Bošnjana koji se napoje vjerom i domoljubljem a potom zelene tabute svojim rukama predaju Zemljici Bosni.


LEJLETU-L-M'IRADŽ
08.07.2010. g. je širom islamskog svijeta obilježen jedan od najznačajnijih događaja u povijesti, Lejletu-l-M'iradž. 621. godine (dvije godine prije Hidžre) Uzvišeni Allah je ukazao najveću počast posljednjem Svome poslaniku Muhammedu a.s. i pozvao ga u osobnu audijenciju. Tako je Poslanik a.s. proputovao i vidio ono što niti jedan Božji rob nije, ni prije a ni poslije.

OVE GODINE U POTOČARIMA NAJMASOVNIJA DŽENAZA
Iz godine u godinu dženaze žrtvama srebreničkog genocida u Potočarima su sve masovnije. Za predstojeći 11. srpanja se očekuje pokop oko 800 šehida.I ovog puta se očekuje masovna posjeta i prisustvo velikog broja poznatih osoba iz BiH, susjedstva i čitavog svijeta.
Na Prvoj svjetskoj konfe-rencije o poučavanju i učenju Kur’ana u Džeddi formirano je Svjetsko vijeće za Kur’an. Vijeće je sastavljeno od 70 kurra hafiza i šejhova Kur’ana. U Vijeće je izabran i hfz. Aziz Alili.
19. i 20. 05. 2010.g. u Islamskom centru Zagreb je održan 10. sručni seminar za imame, muallime i prof. Zagrebačke medrese.
Prof. dr. Ilije Živkovića
27.06.2010. godine desio se gnusan teroristički čin. Grupa zločinaca je uz policijsku postaju u Bugojnu postavila i aktivirala eksplozivnu.
USVOJENO URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKO RJEŠENJE
ŠPORTSKO-REKREACIJSKOG CENTRA NUR

Još samo prije nekoliko godina uređen je bio samo neposredni okoliš Islamskog centra dok je okolo bila šikara a do džamije se moralo makadamskim putem. Skorom realizacijom projekta koji Vam predstavljamo bit će to
jedan od najljepših zagrebačkih perivoja.
H A T M E 2010./1431.
U nedelju 13.06.2010./ 01.06.1431. h. g., prelijepom manifestacijom u Zagrebačkoj džamiji je završila još jedna vjeronaučna godina. Bila je to najbrojnija generacija hatmaša do sado. Časni Kur'an je naučilo učiti 36 dječaka i djevojčica i 26 odraslih osoba.
VI. MEKTEBSKO I VJERONAUČNO NATJECANJE
ISLAMSKE ZAJEDNICE U HRVATSKOJ

05. 06. 2010./22. 06. 1431. h. g. uspješno je završeno još jedno mektebsko i vjeronaučno natjecanje Islamske zajednice u Hrvatskoj. S pravom možemo reći da je ovogodišnje natjecanje bilo u znaku Splita, s obzirom na veličinu Medžlisa.

DANI SREBRENICE

Od 24.-28. svibnja u Islamskom centru Zagreb su organizirani Dani Srebrenice koji su završili ispraćajem IV. konvoja mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja za Srebrenicu, pod nazivom "Da se nikad ne zaboravi". I po formi i po sadržaju su ovo manifestacije koje mogu biti jedan od načina i modela kako na dostojanstven način njegovati i čuvati i najbolnije uspomene iz vlastite prošlosti. Organizator Konvoja je i ovog puta bilo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji sa Islamskom zajednicom u RH a uspješan organizator Dana Srebrenice je bilo Vijeće žena Islamskog centra Zagreb. Značajnu pomoć i potporu su nam i ovog puta pružili Grad Zagreb a posebice njegov gradonačelnik gosp. Milan Bandić.

NIKAB I BURKA

Ovo je danas postala jedna od "najaktuelnijih" svjetskih tema, posebice u Europi. Neke europske zemlje u kojima tek nekoliko stotina žena nose nikab i burku donose zakone o njihovoj zabrani. Očito je islamofobija zahvatila mnoge. Tim više nam je drago da ta histerija nije zahvatila Hrvatsku. Tome u prilog ide i jedna od najgledanijih emisija na I. programu HTV-a od 12. svibnja. Tema koja na drugim mjestima izaziva tolike kontraverze i sporenja je u ovoj emisiji tretirana sa velikom ozbiljnošću, mada su učesnici emisije pokrivali "malte ne" čitav idejni i svjetonazorski spektar.
Pogledajte emisiju OTVORENO
Cazinska krajina u XX stoljeću-POLITIKA, LJUDI, DOGAĐAJI
U petak i subotu 23. i 24. travnja 2010./09. i 10. džumade-l-ula 1431. h. g. u povodu dvadeset treće obljetnice radnog otvorenja Zagrebačke džamije u Islamskom centru Zagreb održan je simpozij pod nazivom "Cazinska krajina u XX stoljeću - POLITIKA, LJUDI, DOGAĐAJI...". Simpozij su organizirali Bošnjačka nacionalna manjina Ggrada Zagreba i Zagrebačke županije i Medžlis Islamske zajednice Zagreb.
MATURSKA AKADEMIJA XV. GENERACIJE
ZAGREBAČKE MEDRESE

Svečanom maturskom akademijom u Zagrebačkoj džamiji u subotu 22.05.2010. g. je završila XV. generacija ZAGREBAČKE MEDRESE "DR. AHMED SMAJLOVIĆ". Završetkom ove generacije Medresa je uspješno okončala jedan dio svoje povjesti. Naime, ovim Medresa, prestaje raditi po medresanskom programu i nastavlja rad po, od prije tri godine, uvedenom programu opće gimnazije.
NAJUSPJEŠNIJA MANIFESTACIJA U PROŠLOJ GODINI
16. EUROPSKO NATJECANJE UČAČA KUR'ANA ČASNOG

Bila je to izuzetna duhovna gozba. Učestvovala su 73 natjecatelja iz 19 zemalja. Pogledate i poslušate sve pobjednike po kategorijama kao i specijalnog gosta Ahmeda Ebu-l-Kasima iz Irana i Veliki mevlud kojim je ova prelijepa svečanost završena.

IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA MEDŽLISA
ISLAMSKE ZAJEDNICE Z A G R E B


Iza Medžlisa I.Z. Zagreb je još jedna izuzetno uspješna godina. 04.03.2010. nosioci glavnih procesa su još jednom džematlijama podastrli iscrpna izvješća o svim aktivnostima u protekloj godini.

10. IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA
ISLAMSKE ZAJEDNICE U HRVATSKOJ


06.03.2010./ 20.03.1431. h. g. održana je 10. jubilearna izvještajna skupština najodgovornijih djelatnika Islamske zajednice u Hrvatskoj. Donosimo vam objedinjeno izvješće Predsjed. Mešihata muftije Ševke ef. Omerbašića.

ZAPIS O PUTOVANJU NA HADŽDŽ

Po prvi puta u povijesti Islamske zajednice u Hrvatskoj naše hadžije su otputovale u Mekku, u organizaciji Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj.
Ovogodišnji maturanti su: Fatima Aganbegović, Sead Alii, Melvis Halilović, Asmir Hanifić, Amina Hodžić, Said Hozanović, Senat Idrizi, Semir Karić, Merlina Karo, Roberta Karo, Selma Melkić, Enisa Menzil, Dženeta Mudrov, Neira Muhtari, Beisa Mujkanović, Samije Salija, Đanela Selimović, Haris Smajić, Meliha Softić, Ramiza Tirić, Đemila Turan i Nadin Zibović

GEORGETOWN UNIVERZITY IZ WASHINGTONA OBJAVIO KNJIGU 500 NAJUTJECAJNIJIH MUSLIMANA U SVIJETU

Drago nam je da je među
"50 najutjecajnijih" i naš reisu-l-ulema
prof. dr. Mustafa ef. Cerić na 39. mjestu a među 10 najistaknutijih učača Kur'ana u svijetu je i naš glavni imam hfz. Aziz ef. Alili
.

VIŠESTRUKA VAŽNOST HALAL PROJEKTA
Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Centar za certificiranje halal kvalitete kao najmlađa ustanova Mešihata su organizirali, po prvi puta u Hrvatskoj, Halal forum u sklopu Međunarodnog sajma jela i pića na Zagrebačkom velesajmu u četvrtak 15.04.2010. godine.
MLADI ROMI U POSJETI ISLAMSKOM CENTRU
Članovi i članice "ROMSKOG SANA" su 18. 02. 2010. godine u 18,00h prisustvovali predavanju u Islamskom centru Zagreb.
M E V L U D
Bilo je svečano u Zagrebačkoj džamiji 12. rebi'u-l-ewwela 1431. h. g. / 25.02.2010. g. gdje su mevludski program izveli polaznici mektebskog zbora i članice Vijeća žena Medžlisa I. Z. Zagreb.