U prostorijama Rijaseta Islamske zajednice dr. hfz. Mensur-ef. Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove, upriličio je prijem za akademika Aziz-ef. Hasanovića, muftiju Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

U pratnji muftije prijemu su prisustvovali dr. Mirza Šabić, potpredsjednik Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, g. Mevlud Arslani, direktor Islamske gimnazije u Zagrebu i mr. Nermin Botonjić, sekretar Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Direktor Malkić izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom i podsjetio na dosadašnju uspješnu saradnju s muftijom Hasanovićem, spomenuvši brojne edukativne programe i misijske aktivnosti koje Uprava za vjerske poslove u kontinuitetu organizira u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice u Hrvatskoj.

 

Naglašena je obostrana spremnost i potreba da se nastavi sa planiranim aktivnostima i u narednom periodu.

Cilj planiranih programa je da organizacija vjerskog života na cjelokupnom području Islamske zajednice bude institucionalno i stručno osnažena zajedničkim i osmišljenim djelovanjem.

Muftija Hasanović je čestitao direktoru Malkiću na izboru na poziciju direktora Uprave za vjerske poslove, izrazivši nadu da će se dosadašnja plodonosna saradnja nastaviti i dalje, na dobrobit svih pripadnika Islamske zajednice.

Prijemu je prisustvovao i mr. Meho-ef. Šljivo, voditelj Odjela za hatabet, vaz i iršad.

preporod.info