Muftija dr. Aziz ef. Hasanović, posjetio je protekle subote bihaćkog muftiju hafiza Mehmeda ef. Kudića.

Radi se o prvoj službenoj posjeti Muftijstvu bihaćkom od strane muftije dr. Hasanovića od kako je muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić preuzeo dužnost muftije bihaćkog, što je bila prilika da se ponove čestitke i dove za uspjeh, a koje su upućivane telefonski i na druge načine u proteklom periodu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić se zahvalio muftiji dr. Azizu Hasanoviću i njegovim suradnicima na posjeti naglašavajući da su Muftijstvo bihaćko i Mešihat IZ u Hrvatskoj naslonjeni jedni na druge i da aktivnosti koje se sprovode u Hrvatskoj s posebnom pažnjom prate i vjernici iz bihaćkog muftijstva, s obzirom da je Muftijstvo bihaćko zapadna kapija Bosne i što najveći dio geografskog prostora graniči sa Republikom Hrvatskom. Muftija Kudić je svojim gostima predstavio tekuće i naredne aktivnosti Muftijstva bihaćkog i samog muftije, te je istakao da će suradnja sa Mešihatom IZ u Hrvatskoj biti nastavljena s obzirom da je i do sada ta suradnja bila čvrsta i dinamična. Čestitao je muftiji Hasanoviću na brojnim izvrsnim projektima koje realizira zajedno sa svojim timom, posebno naglašavajući izgradnju infrastrukture i višenamjenskih objekata Islamske zajednice, te međunarodnu saradnju.

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i dočeku. On je istakao nekoliko činjenica i fakata kada je u pitanju dosadašnja saradnja ove dvije institucije naglašavajući da je Islamski pedagoški fakultet u Bihaću vrlo važna karika i spona koja učvršćuje veze ove dvije institucije, gdje značajan broj nastavnog kadra dolazi iz Hrvatske, ali da također i značajan broj imama i vjeroučitelja završi Islamski pedagoški fakultet. Muftija Hasanović je naglasio da najveću podršku aktivnostima Mešihata IZ u Hrvatskoj imaju upravo sa bihaćkog muftijstva. On je iskoristio priliku i službeno pozvao muftiju Kudića da posjeti Mešihat IZ u Hrvatskoj, da održi hutbu i predvodi džuma-namaz u zagrebačkoj džamiji i posjeti institucije IZ u Hrvatskoj. On je podijelio svoja iskustva u radu i suradnji sa mnogobrojnim institucijama i pojedincima u cilju što bolje afirmacije islama, muslimana i Islamske zajednice u hrvatskom i evropskom društvu.

Ovom prijemu su prisustvovali Mevludi ef. Arslani, zamjenik muftije, mr. Nermin ef. Botonjić, sekretar Mešihata IZ u Hrvatskoj, doc. dr. Hajrudin Hodžić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, Sabahudin ef. Begić, sekretar muftijstva i Nazif ef. Horozović, saradnik za medije Muftijstva bihaćkog.

http://www.muftijstvobihacko.ba/index.php/aktuelnosti/muftijstvo-bihacko/item/246-muftija-dr-aziz-ef-hasanovic-u-posjeti-muftiji-hafizu-mehmed-ef-kudicu