Nastavak službene posjete delegacije Islamske zajednice u Hrvatskoj institucijama u Republici Turskoj donio je posjetu sjedištu Instituta Yunus Emre koji je u prezentaciji turske kulture, jezika i povijesti djeluje u 53 države svijeta kroz 63 podružnice. 

Muftija Hasanović je zahvalio na uspješnoj suradnji u projektima Islamske zajednice i podružnice Yunus Emre instituta u Zagrebu, a kao jedan od primjera suradnje navedena je podrška u izdavanju Enciklopedijskog almanaha Islamske zajednice u Hrvatskoj. Razgovaralo se i o koracima za nastavak i dodatno poboljšanje lijepe suradnje. 

U drugom dijelu programa ovog dana posjećen je YTB (Ured za tursku dijasporu i srodne zajednice), na čelu s domaćinom Abdullahom Erenom, rukovoditeljem YTB-a. U suradnji IZ u Hrvatskoj i YTB-a posebno se ističe suradnja kroz Omladinsku školu liderstva i dijaloga koja se u ovoj godini održavala u Zagrebu i Rijeci, a plan je u budućnosti dodatno proširiti program koji je ocijenjen vrlo uspješnim. 

Također, posebno je važno istaknuti susret muftije Hasanovića s generalnim direktorom agencije TIKA Serkanom Kayalarom, a centralna tema je dovršetak projekta izgradnje Islamskog centra u Sisku. Razgovaralo se o dinamici završnih radova te o najboljem načinu pripreme i organizacije svečanog otvorenja. 

Muftija Hasanović je izrazio veliku zahvalnost zbog podrške u ovom projektu i dogovoreno je dodatno ulaganje napora da bi se projekt izgradnje priveo kraju u želji za zadovoljstvom Allaha Uzvišenog. 

Službeni dio programa ovog dana zaključen je posjetom Institutu za islamsku misao na čijem čelu je dr. Mehmet Görmez, bivši predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet). 
 

mr. sc. Senad ef. Hevešević