Na poziv Islamske zajednice u Danskoj muftija akademik Aziz ef. Hasanović posjetio je tri džemata u Danskoj u periodu od 31. 10. - 05. 11. Posjet je započeo u džematu Nestved gdje je muftija održao predavanje poslije jacije namaza nakon čega je uslijedilo druženje sa prisutnim džematlijama. Dobrodošlicu muftiji iskazao je imam džemata Nestved koji je ujedno i v. d. glavnog imama za Dansku Muamer ef. Krdžić.
U petak muftija akademik Hasanović stigao je u džemat Odense gdje je održao hutbu i predvodio džumu namaz. Kako je nastupio mjesec rebi'ul evvel muftija je hutbu posvetio poslaniku islama Muhamedu a.s. i našem odnosu prema Poslaniku i njegovom sunnetu.
Istu noć muftija Hasanović imao je promociju svoje knjige Razumjeti islam u džematskim prostorijama u Odenseu. Nakon uvodnih riječi i riječi dobrodošlice akademiku Hasanoviću, vrijedni imam džemata Odense Almedin ef. Ibišević prepustio je riječ autoru da predstavi knjigu koja je pobudila interes velikog broja prisutnih.
U subotu džemat Odense organizirao je posebnu tribinu na kojoj je predavač bio akademik Hasanović. Nakon predavanja uslijedilo je druženje i razgovor sa džematom i sa Džematskim odborom. Predsjednik Džematskog odbora g. Tarik Gunić i imam Almedin ef. Ibišević zahvalili su muftiji na dolasku i izrazili žaljenje što je program kratko trajao i izrazili nadu da se slični program ponovi.
U nedjelju akademik Hasanović boravio je u džematu Randers gdje ga je dočekao imam džemata h. Kadrija Pitarević i Džematski odbor na čelu sa h. Džemilom. Džemat je organizirao mevlud povodom nastupajućeg mjeseca mevluda koji su proučili polaznici vjeronauka. Prisutnima se obratio imam džemata Kadrija ef. Pitarević, zatim predsjednik Islamske zajednice u Danskoj Rašid ef. Malagić. Tom prigodom zahvalio se akademiku Hasanoviću na dolasku i savjetima koje je uputio tijekom svog boravka u Danskoj. Nakon njega vazu nasihat održao je muftija akademik Hasanović koji je pozvao prisutne da njeguju ljubav prema Poslaniku te da isti prenose na svoju djecu i unučadi. Ovo je prigoda da se zahvalimo svim džematima koji pokazali visoki stupanj gostoprimstva i organiziranosti te svojim lijepim islamskim odnosom učinili boravak ugodnim.