U subotu, 6.11.2021., u Novom Pazaru, na Ahiret je preselio muftija akademik Muamer ef. Zukorlić u 52. godini života. Rođen je 15.2.1970. godine u selu Orlje pokraj Tutina. Osnovnu školu je završio u selu Ribariće kod Tutina, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu. U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsjek šerijatsko pravo a poslijediplomske studije u Libanonu. Osnivanjem Mešihata Islamske zajednice u Srbiji biva izabran za prvog predsjednika i muftiju. Bio je osnivač i glavni i odgovorni urednik Glasa islama glasila Islamske zajednice u Srbiji. Jedan je od inicijatora osnivanja Izdavačke kuće El Kelimeh i mekteba za predškolski i školski uzrast te brojnih drugih projekata. Osnivač je i prvi rektor Internacionalnog sveučilišta u Novom Pazaru i prvi dekan Fakulteta za Islamske studije u Novom Pazaru. Akademik je Bošnjačke akademije znanosti i umjetnosti (BANU). Bio je zastupnik u Skupštini Srbije te predsjednik Stranke pravde i pomirenja. Oni koji su imali čast i priliku upoznati muftiju akademika Muamer ef. Zukorlića zasigurno će pamtiti prijatnost njegove prisutnosti kao i neospornu sposobnost da bogato znanje prenese biranim riječima svome slušateljstvu. Ostat će upamćeno i da je svoj život podredio vjeri i narodu, borbi za istinu, pravdu, pomirenje i, kako je često isticao, ljudskost. Svojim intelektom, velikom energijom i neumornim radom i trudom stekao je veliko poštovanje svih pa čak i onih koji se nikako nisu slagali s njim što je uspijevalo samo velikim ljudima.

Dženaza namaz muftiji akademiku Muamer ef. Zukorliću bit će održana danas u Novom Pazaru, na Trgu Gazi Isa-beg nakon podne namaza.

Molimo Allaha dž.š. da se smiluje muftiji akademiku Muamer ef. Zukorliću i da ga nagradi džennetom, a njegovu porodicu da ojača saburom.