Temeljem utvrđenog hodograma izbornog procesa unutar Islamske zajednice u Hrvatskoj, u nedjelju 25.11. održana je Izborna skupština za izbor članova Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine. Nakon pručenog odlomka iz Kur'ana koje je proučio glavni imam zagrebački kurra hfz. mr. sc. Aziz ef. Alili prisutnima se obratio muftija dr. Aziz ef. Hasanović. U svom kratkom obraćanju muftija je ukazao na značaj ovih izbora i pozvao delegate iz svih medžlisa da glasaju po vlastitoj savjesti za članove zakonodavnog tijela Islamske zajednice u Hrvatskoj - Sabora Islamske zajednice. Riječ je predao predsjedniku Izborne komisije Mevludi ef. Arslaniju koji je pojasnio način izbora te se nakon toga pristupilo tajnom glasovanju za članove Sabora IZ u Hrvatskoj. Nakon glasovanja, Izborna komisija u sastavu: Mevludi ef. Arslani, Bermin Meškić i Salkan ef. Herić prebrojala je izborne listiće i na temelju osvojenih glasova utvrdila nove članove Sabora IZ u Hrvatskoj za mandatno razdoblje 2018.-2022. To su:
1. Džemila Herić i Emir Spahić iz Dubrovnika, 2. Vahid ef. Hadžić iz Splita, 3. Mersel Zulbeari iz Zadra, 4. Adnan ef. Đikić, Sabina Pitarević i Sadeta Hadžialagić iz Rijeke, 5. Hazim ef. Bećirović iz Labina, 6. Aziz Ahmetović iz Poreča, 7. Emil Mujkanović Iz Umaga, 8. Mirsad Kugić i Omer Brkičević iz Pule, 9. Nejla Muhić i Almir ef. Šabić iz Karlovca, 10. Edhem Omerović iz Siska, 11. Enes Bajrić iz Varaždina, 12. Vehid Ibraković iz Slavonskog Broda, 13. Idriz ef. Bešić iz Gunje, 14. Ale Gredelj iz Osijeka i Vinkovaca, 15. Mirza Šabić, dr. Mohammad Ahel Zaky, Osman Međiti i Melisa Arslani iz Zagreba.
Nakon što je predsjednik Izborne komisije priopćio rezultate, muftija dr. Hasanović čestitao je novoizabranim članovima Sabora, zahvalio svima koji su sudjelovali u izbornom procesu te najavio konstituirajuću sjednicu Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj za 9. 12. kada se biraju i članovi Sabora Islamske zajednice u BiH. Dovom za bereket i uspjeh novom sazivu koju je proučio Salkan ef. Herić, završena je Izborna skupština Islamske zajednice u Hrvatskoj.