Tijekom održavanja konferencije “Islamsko jedinstvo” muftija akadamik Aziz ef. Hasanović održao je radni sastanak sa generalnim tajnikom Svjetskog foruma za zbližavanje mezheba dr. Hamidom Sherijarijem. Muftija je upoznao domaćina o aktivnostima koje provodi Islamska zajednica, o pravnom statusu muslimana u Hrvatskoj te pozvao dr. Shehrijarija da posjeti Republiku Hrvatsku. Nakon što je čuo muftijino obraćanje rekao je kako je sretan zbog iznesenih činjenica i da je to najbolji put izgradnje zajedničkog življenja i uzajamnog poštivanja u jednoj zemlji. Zahvalio se muftiji na tim riječima kao i na sudjelovanju i aktivnom učešću u radu konferencije. Muftija se još jednom zahvalio na pozivu kao i prekrasnoj organizaciji same konferencije i cjelovitog programa koji je priređen sudionicima konferencije.

  • Susret muftije i veleposlanika Republike Hrvatske u Teheranu

Muftija akademik Aziz ef. Hasanović u pratnji rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete dr. Aldina Dugonjića posjetio je veleposlanstvo Republike Hrvatske u Teheranu gdje se susreo s veleposlanikom Nj. E.  g. Dragom Štambukom. Nakon dobrodošlice koju je iskazao veleposlanik muftija je izrazio zadovoljstvo ovim susretom te upoznao veleposlanika sa tijekom konferencije, ali i sadržajem Protokola koji je potpisan između Centra za certificiranje halal kvalitete i Međunarodnog instituta ta halal Irana. Njegova ekselencija g. Štambuk je čestitao na tom činu i stavio se na raspolaganje pri implementaciji istog. Veleposlanik se zahvalio na dolasku i poželio sretan povratak kući.

Pored ovog posjeta muftija je posjetio i ajatullaha Hasana Homeinija kao i predsjednika Uprave Međunarodnog znanstvenog instituta Ibni Sina g. Seyida. Razgovaralo se o zajedničkim projektima na polju znanosti i kulture.