Na svojem trećem redovnom zasjedanju, Sabor Islamske zajednice u Hrvatskoj usvojio je izjavu kojom poziva na prekid nasilja u Palestini sljedećeg sadržaja:

“Budući da već 52. dan traju vojne aktivnosti u području Gaze u kojima stradaju mahom nedužni civili s udjelom od preko 70% stradalih, posebno ranjive skupine poput djece, žena, starih i iznemoglih i onih kojima je potrebna skrb jer samostalno ne mogu obavljati svoje svakodnevne potrebe, Sabor Islamske zajednice u Hrvatskoj na prijedlog Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj upućuje apel za prestanak nasilja istovremeno ga bezrezervno osuđujući.

Primirje je donekle unijelo kap nade za pokušaj pronalaska mirnog rješenja u beskraj pustinje beznađa izazvanog stradanjem nedužnih, posebno djece. Međutim, i ta kap je isparila nastavkom nasilja. S obzirom na dosadašnji razvoj događaja i na činjenice koje je iznio generalni tajnik Ujedinjenih naroda g. Antonio Guterres da je Gaza postala najveća grobnica djece nakon što je u posljednjih 17 godina bila najveći zatvor na otvorenom apeliramo na sve ljude dobre volje da u svojim molitvama traže mir, a posebno na one koji mogu, da zaustave daljnja stradanja i razaranja te da se što prije osiguraju uvjeti za pronalazak trajnog mirnog rješenja jer im je to obaveza.

Izražava se nada da će se situacija na području Gaze, Zapadne obale te u Palestini i Izraelu općenito početi promatrati u duhu tragedije, što sadašnja situacija sigurno jest, a ne u duhu podjela i navijanja za bilo koju stranu, kako bi se što prije stvorili uvjeti za postizanje trajnog mirnog rješenja. Izražava se nada da će u tome svoj doprinos dati i mediji koji ove procese zasigurno mogu ubrzati i olakšati.

Osuda bezumlja, ma s koje strane dolazilo, naša je obaveza, a istrjebljenje bilo kojeg naroda nije samo zločin već ne predstavlja rješenje. Naprotiv, blagoslov zločina je sjeme uništenja čovječanstva!”