MEDŽLIS ZAGREB
VJERONAUK
MERHAMET
NK NUR
NAŠI UZORI
GALERIJA
KONTAKT
 
L I N K O V I
ARABESKE
O K M
 
 
 
 
 
 
 

 
 


NAŠI UZORI

Mi smo zajednica s tradicijom na koju smo ponosni. Stvarali su je oni najbolji, oni koji su imali viziju i znanje. Prvenstveno su to bili čestiti, pošteni i hrabri ljudi koji su voljeli svoju vjeru i svoju zajednicu.
Ponosni smo na zajednicu koju su oni stvarali i čijem razvoju i mi nastojimo dati svoj doprinos. Ponosimo se da smo njihovi nasljednici i nastojimo se koristiti njihovim iskustvima. Oni su naši uzori i nastojat ćemo se koristiti onim najboljim po čemu smo ih zapamtili.
Mnogi od nas nisu imali čast poznavati ih, družiti se i suradivati s njima, a ljudska osobina je da sjećanja blijede pa i oni koji su ih poznavali mogu imati velike koristi ako se s vremena na vrijeme na njih podsjete.
Zato ćemo ih predstaviti na ovim stranicama, za one koji su ih poznavali da se s vremena na vrijeme podsjete, a za one koji nisu imali tu privilegiju, da ih makar na ovaj način upoznaju.
Izbor je uvijek, koliko god nastojali odabirati po odredenim kriterijima i subjektivan. U tom smislu bit ćemo Vam zahvalni, poštovani posjetioci, na dobronamjernim sugestijama.
Redoslijed predstavljanja ne sugerira i redoslijed po važnosti. Svi su oni bili skromni muslimani koji, sigurni smo, nebi voljeli da ih netko glorificira. Neka svatko, zato, sam odabere svoje favorite.
Uložit ćemo znanja i truda koliko god više budemo mogli da vam predstavimo, na najbolji način, što veci broj onih koje smatramo da to zaslužuju. Nadamo se da ćete nas razumjeti da nam treba vremena da to napravimo, a osim toga listu ne želimo zaključiti. Ostavit ćemo mogućnost da je i po Vašim sugestijama dopunjavamo. Isto tako ćemo predstavljanja naših poštovanih predhodnika dopunjavati na Vaše sugestije.

PREDSTAVLJAMO VAM:

SALIM ŠABIĆ

Rođen je 18. lipnja 1936. g. u Gracanici od oca hafiza Muhammeda i majke Hasiba-hanume a na ahiret je preselio 20. veljače 2001. g. u Zagrebu i pokopan je na zagrebackom groblju Mirogoj.


SULEJMAN MAŠOVIĆ
Rođen je 15. svibnja 1918. u Novoj Varoši (Sandžak) a na ahiret je preselio u Zagrebu
16. siječnja 1998. godine i pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj.


Biografija - Rekli su o dr. S. Mašoviæu

AHMED SMAJLOVIĆ
Rođen je 17. rujna 1938. god. u Tokoljacima kod Srebrenice od oca Ali ef. i majke Aiša-hanume a na ahiret je preselio 11. kolovoza 1988. godine u Sarajevu i pokopan je na sarajevskom groblju Bare.
( o p š i r n i j e )

ASIM ŠAĆIRAGIĆ
Rođen je u Žepču, 09.01.1916. / 3. rebiu-l-evvela 1334. h. godine a na Ahiret je preselio u Zagrebu 28.09.1994. / 22. rebiu-l-ahira 1415. h. godine. - BIOGRAFIJA -

HIFZI EF. ALAGIĆ
Roden je 1912. u Bihaću a na ahiret je preselio 1983. godine u Zagrebu.
Biografija - Rekli su o h. Hifzi ef. Alagiću

SABIT
MISIMOVIĆ
Rođen je u Donjem Palčištu, općina Tetovo, Makdonija, 01. 02. 1902. / 22. ševvala 1319. .h. g. od majke Ćezime i Oca Izahira. Na ahiret je preselio u Zagrebu 01. 05. 1978 / 03. džumadel-uhra 1399. h.g. i pokopan je na Mirogoju. - BIOGRAFIJA -