Već drugu godinu naša Islamska zajednica pokazuje da ako ste dobro organizirani i ako ste riješeni živjeti svoje ideale i biti na usluzi svima a uz to imate vođstvo koje je shvatilo svoju ulogu i mudro vodi svoju zajednicu onda možete učiniti mnogo više nego što bi se moglo očekivati s obzirom na  brojnost zajednice.

Redakcija respektabilne međureligijske emisije HRT-a, Duhovni izazovi je i ove godine međureligijskim događajem godine označila jedan veliki humanitarni projekt Islamske zajednice u Hrvatskoj, Pučku kuhinju u Gunji, Prošle godine je to bilo otvorenje Islamskog centra u Rijeci.

Naša radost je tim veća što je 10.12.2014., u Narodnom domu, na dan obilježavanja Dana ljudskih prava i 66. godine od potpisivanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, Hrvatski helsinški odbor - HHO, za doprinos u promicanju međureligijskog dijaloga, ekumenizma i vjerske tolerancije u Hrvatskoj tijekom protekle godine dodjelio nagrade i priznanja Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj i njegovu predsjedniku muftiji dr. Aziz ef. Hasanović.