Najodabranija i najljepša noć u godini, Lejletul-Kadr diljem naših džem’ata protekne u posebnom ambijentu i atmosferi pa je tako bilo i u Medžlisu Sisak. Ovogodišnja 27.noć Ramazana koju obilježavamo, za koju vjerujemo i nadamo se da je “noć vrijednija od hiljadu mjeseci” u Medžlisu Sisak bila je posebna i značajna po jednom, za naš džem’at odabranom događaju koji nosi mnogo simbolike i  vrijednosti.

Ramazan je mjesec objave Kur’ana, mjesec kada intenzivnije učimo, čitamo i razmišljamo o Kur’anu kao najvećoj vrijednosti islama. U “ramazanskoj” noći objave Kur’ana, posvjedočili smo promociji novih učača Kur’ana (odrasli) koji su pripremili za ovu mubarek noć i proučili suru JA-SIN pred dušu svih merhuma iz našeg džem’ata. Njih 6, svako po jednu stranicu, u Ramazanu, u 27. noći Ramazana. Za njih je ovo najljepši Ramazan u životu i najljepša 27. noć Ramazana u životu ali i za naš džem’at vrijedan dar, blagodat i bogatstvo jer  postaje bogatiji za novih 6 učača Kur’ana. Kvalitet i vrijednost džem’ata se najbolje mjeri po broju saffova ili klanjača te po broju učača Kur’ana, zato sam večeras iznimno sretan, ponosan na njih, ispunjen najljepšim emocijama i ovo su najljepši trenuci u životu jednog imama, u našoj imamskoj misiji, bile su neke od riječi Alema ef. Crnkića koji je bio vidno sretan na ovom događaju.

Mujo Kestić (član Sabora IZ-e u Hrvatskoj) proučio je prvu stranicu Ja-sin-a kao najstariji učač u grupi, zatim Admir Kadrić, Edin Fišeković, Edin Safić (predsjednik MIZ Sisak) i na kraju su završili otac i sin, a to su Fazlija Salihi te Arsen Salihi (kao najmlađi učač u grupi).

Svi su dobili Šehadetname o uspješno završenom tečaju kur’anskog pisma i ulasku u Kur’an koje su, po riječima glavnog imama, samo “zarez, a nikako točka i te šehadetname će ih svaki dan podsjećati da li su i koliko taj dan proučili Kur’ana”…Najbolji način njihove zahvalnosti prema nama muallimima jeste da samo uče Kur’an, da se svaki dan druže s Kur’anom i njihov sljedeći Ramazan će biti još slađi nego ovogodišnji, istakao je Alem ef.

U ime grupe novih učača Kur’ana riječi zahvale i uzbuđenja uputio je Mujo Kestić kao najstariji učač Kur’ana u grupi, a prigodno se obratio i Edin Safić, predsjednik MIZ Sisak pozvavši prisutne džem’atlije da se uključe na tečajeve islama i kur’anskog pisma.

Omladinski zbor “Firdevs” uljepšao je ovaj događaj izvedbom nekoliko ilahija, a posebnu pažnju i simpatiju privukla je ilahija “Nek te Allah nagradi moj dragi efendija”.

Obilježavanje noći Kadr je započelo sa akšam-namazom nakon kojeg je organiziran iftar kojeg je priredio Merhamet iz Siska na kojem se pridružio zamjenik gradonačelnice grada Siska Marko Krička sa željom da osjeti ambijent ramazanskog života i džem’atskog iftara.