Ured Mešihata Islamske zajednice za odnose s arapsko-islamskim svijetom s voditeljem g. Khalidom Yassinom u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, Veleposlanstvom države Katar u Zagrebu te Fondacijom Zejd ibn Sultan iz UA Emirata organizirao je niz zajedničkih iftara diljem R. Hrvatske. Ovdje vam predstavljamo neke od tih lijepih islamskih okupljanja:Održan drugi najveći omladinski iftar u MIZ RijekaU subotu 17.6.2017. godine u koordinaciji s voditeljem Ureda Mešihata za odnose s arapsko-islamskim svijetom g. Khalid Yassinom, te suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini organiziran je omladinski iftar u Medžlisu islamske zajednice Rijeka za sve omladince iz Hrvatske, Slovenije, Austrije te Bosne i Hercegovine. Iftaru pod nazivom „Program organizacije iftara sluge dvaju časnih harema kralja Selmana bin Abdulaziza“ prisustvovalo je oko 180 omladinaca. Također osigurano je 60 sehura za sve musafire Iftara. Iftar u Odgojnom domu Ivanec
U Ivancu  je smješten Odgojni dom u kome su smještena djeca bez roditeljskog staranja. U posljenje vrijeme u taj dom smještaju maljoljetne migrante koji se nađu u tom dijelu R. Hrvatske. Kada smo saznali za taj Dom posjetili smo ga i sa upravom dogovorili da u Domu organiziramo jedan iftar kao i da migranti-muslimani dođu na bajram namaz u mesdžid u Varaždinu. Kada smo prvi puta posjetilin Dom u njemu je bilo smješteno 13 azilanata. Dogovorili smo da iftar organiziramo 17.06.2017. godine. Na iftar smo pozvali i ostale štićenike doma kao i osoblje doma. Pošto je Dom otvorenog tipa to se dana 17.06. u njemu našlo samo 3 migranta iz Avganistana, 10 štićenika te zaposlenici Doma: Slaven Zadro, dipl. teolog, Srećko Čovran, dipl.ing.strojarstva, Jelena Mežnarić, prof.povijesti, hrvatskog jezika i književnosti i Melita Čusek, prof. psihologije.
Priredili smo im, između ostalog, i roštilj u jednom predivnom prirodnom ambijentu podno planine Ivanjčice. Iz Varaždina su bili imam Avdo ef. Imširović, predsjednik Medžlisa g. Salajdin Halili, g. Ašur Ašur, g. Enver Pavica, g. Amdžad Amaneh i g. Sadik Iseni, koji živi u Ivancu. Prije samog iftara klanjali smo akšam namaz ispod procvale lipe. Ja sam kao imam imao čast da mi moj brat iz Avganistana prostre  svoju sedžadu. Mislim da je tada planina Ivančica prvi pur čula ezan.
U vrijeme bajrama u domu nije bilo niti jednog migranta.
Iftar smo organizirali u koordinaciji s voditeljem Ureda Mešihata za odnose s arapsko-islamskim svijetom g. Khalidom Yassinom, te suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini.
Iftar za sve azilante u Republici HrvatskojU nedjelju 18.6.2017. godine u Zagrebu održan je iftar za sve azilante u Republici Hrvatskoj kojem je prisustvovao i uvaženi muftija dr. Aziz ef. Hasanović. Iftar je organiziran u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini i Ureda Mešihata za odnose s arapsko-islamskim svijetom također pod nazivom „Program organizacije iftara sluge dvaju časnih harema kralja Selmana bin Abdulaziza“. Iftaru je prisustvovalo oko 170 postača. Katarski iftar u Rijeci okupio preko 230 uzvanika.Dana 19.6.2017. u ponedjeljak, održan je veliki iftar za sve džematlije MIZ Rijeka na platou Islamskog kulturnog centra Rijeka. Iftar je organiziran u suradnji voditelja Ureda Mešihata za odnose s arapsko-islamskim svijetom g. Khaledom Yassinom i. Iftar je okupio oko 230 uzvanika.  Samom iftaru prisustvovao je uvaženi muftija dr. Aziz ef. Hasanović sa suradnicima, veleposlanica države Katar nj.e. Šejha Moza Al-Thani sa suradnicima, umirovljeni General zbora Drago Lovrić,  gradonačelnik grada Rijeke g. Vojko Obersnel, zamjenik Primorsko-goranskog Župana g. Petar Mamula, izaslanik Riječke nadbiskupije g. Matija Matačić, pomoćnik gradonačelnika Rijeke g. Nikola Ivaniš i g. Munqed Al-Samarai. Kao domaćini ispred MIZ Rijeka prisustvovali su Glavni imam Riječki Hajrudin ef. Mujkanović, predsjednik medžlisa Rijeka g. Samir Ilijazi, članovi odbora medžlisa, umirovljeni gl. Imam Riječki Adem ef. Smajić te svi imami i mualime. Održan iftar u gradu SiskuU utorak 20.6.2017. godine u koordinaciji s Uredom Mešihata za odnose s arapsko-islamskim svijetom, te suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, organiziran je iftar za sve džematlije grada Siska u medžlisu Sisak. Iftaru pod nazivom „Program organizacije iftara sluge dvaju časnih harema kralja Selmana bin Abdulaziza“ prisustvovalo je oko 110 postača. Prije početka samog iftara, kao hedija ispred mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, podjeljeno je svim džematlijama oko 100 kg datulja. Iftar u VaraždinuU petak 23. 6. 2017. godine u koordinaciji s Uredom Mešihata za odnose s arapsko-islamskim svijetom, te suradnji s  Veleposlanstvom UA Emirata u Berlinu i Fondaciejom Zejd ibn Sultan iz UA Emirata organizirali smo zajednički iftar u haremu mesdžida u Varaždinu, četvrti po redu na tom mjestu ovog ramazana. Predhodna tri iftara smo organizirali na travnjaku pored lijepog novoizgrađenog šadrvana. Ovaj put je padala kiša pa smo iftar organizirali na trijemu mesdžida. Na ifrtar je došlo tridesetak džematlija jer zbog nevremena mnogi nisu uspjeli doći. Svejedno je bilo vrlo lijepo. Od početka ramazana u Hrvatskoj je podijeljeno oko 1400 kg datulja svim medžlisima koji su iste dijelili svojim džematlijama. U GALERIJI SU SLIKE IZ VARAŽDINA I IVANCA