U duhovnoj prijestolnici kraljevine Saudijske Arabije i islamskog svijeta Mekki u subotu 21. veljače počela je s radom svjetska islamska konferencija pod naslovo Islam i borba protiv terorizma na koju su pozvani najodgovorniji vjerski čelnici svijeta, među kojima je predsjednik Mešihata i muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Hasanović.

Pred početak konferencije veliki saudijski muftija, predsjednik Visokog islamskog vijeća Saudijske Arabije i predsjednik osnivačke skupštine svjetske islamske organizacije Rabite Abdul Aziz bin Abdullah Al Eš-šejh održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je iznio program rada ovog svjetskog skupa. Pozvao je sve imame i hatibe, kao i cijelo muslimansko rukovodstvo u svijetu da terorizam kome pripadaju osobe koje nose muslimanska imena i koji svojim zločinima nanose golemu štetu našoj vjeri i muslimanima svijeta. Na konferenciji veliki Saudijski muftija posebno je naglasio potrebu prepoznavanjem munafika koji tvrde da su muslimani i koji u ime islama čine zločine diljem svijeta. Muftija je naglasio da je nifak, jedan od najtežih grijeha, stvar propusta roditelja i odgajatelja, ali i vjeroučitelja, hatiba i imama. Imami i hatibi u mesdžidima moraju otvoriti četvore oči u susretu sa munaficima koji se znaju prikazivati nevinog lica, a u stvari su otvoreni neprijatelji i nas i naše vjere, kaže veliki Saudijski muftija. On je iznio neke podatke koji optužuju imame i hatibe jer su tim osobama pružili gostoprimstvo ne provjeravajući tko su oni. Ti munafici govore da im je cilj islamska država a u svojoj tzv. Islamskoj državi spaljuju žive ljude i tako preuzimaju Božje ingerencije jer u šerijatu samo Svevišnji prijeti grješnicima ognjem.

Od Konferencije u Meki mnogo se očekuje a to je konsenzuz u borbi protiv terorizma. Na Konferenciji biti će usvojena strategija borbe protiv ovog najvećeg zla u našim sredinama.