MEDŽLIS ZAGREB
VJERONAUK
MERHAMET
NK NUR
NAŠI UZORI
GALERIJA
KONTAKT
POVIJEST
L I N K O V I
ARABESKE
O K M
RADIO BIR
HALAL
ARABESKE
O K M
ZAGREBAČKA MEDRESA
MEDŽLIS I. Z. RIJEKA
MEDŽLIS I. Z. PULA
MEDŽLIS I. Z. SISAK
MEDŽLIS I. Z. SPLIT
MEDŽLIS I. Z. GUNJA
IslamicFinder - Vaktija
K.D.B.H.
PREPOROD
JOURNAL

MLADI ROMI U POSJETI ISLAMSKOM CENTRU

 
URH "ROMSKI SAN" u suradnji s Centrom za nacionalne manjine provodi program obrazovanja mladih pripadnika nacionalnih manjina Grada Zagreba u području ljudskih i manjinskih prava, suzbijanju rasne i drugih diskriminacija, vjerskih prava i dr. Članovi i članice "ROMSKOG SANA" su 18. 02. 2010. godine u 18,00 sati prisustvovali predavanju u Islamskom centru Zagreb na temu POLOZAJ ISLAMSKE ZAJEDNICE U SUVREMENOM HRVATSKOM DRUSTVU I MJESTO I ULOGA LJUDSKIH PRAVA U ISLAMU kojega su održali Glavni imam zagrebački hfz. Aziz ef. Alili i predsjednik medžlisa I. Z. Zagreb gosp. Mirsad Srebreniković. Ispred Medžliza su prisustvovali još i članovi Hadži Sami Ališan i hadži Jonuz Idrizi. Predavanju je nazočilo 11 članova udruge od 22 (ostali su bili spriječeni školskim obvezama). Osim njih je nazočio i predsjednik Raman Fazlijevski, njegov zamjenik Ibrahim Ismailovski te član predsjedništva Nusret Jašarevski.
Prisutne je potom primio Predsjednik Mešihata I. Z. u Hrvatskoj muftija Ševko ef. Omerbašić. Time je dao svoju podršku Romskoj nacionalnoj manjhinu kaki bi se što efikasnije integrirali u društvo. Izrazio je svoje zadovoljstvo da su svi člavovi "ROMSKOG SANA" redovni srednjopškolci. Posebice je poručio da bez obrazovanja nema prosperiteta niti dobre integracije u društvo i da je obrazovanje temelj za ostvarivanje svih ciljeva u životu. Tom prigodom je pokrenuo incijativu da se osiguraju dvije stipendije za studij pripadnicima Romske nacionalne manjine koji ispune uvjete.
Na kraju je izrazio zadovoljstvo incijativom URH-a "ROMSKI SAN" za održavanje ovakve vrste predavanja. Mada je ovo bio početak Muftija je izrazio nadu i želju da se ovakva suradnja nastavi.