I ova mega-bomba ozbiljno je upozorenje da slijede opasna vremena

Otkako je došao na vlast američki predsjednik Trump i njegovi suradnici koji su mahom židovski cionisti svakog dana podižu tenzije prema Iranu. Žalosno je da se u ocrnjivanju ove islamske države uključila i kraljevina Saudijske Arabije preko svoga ministra vanjskih poslova Džubejra koji je nedavno rekao da je Iran najveći svjetski promotor terorizma. Istovremeno takve riječi redom ističu američki potpredsjednik u Minhenu i ministar obrane u Bagdadu. Očito je da Amerikanci i Zapad kada pripremaju napad na jednu državu, u ovom slučaju muslimansku, optužuju je da podupire i pomaže teroriste. Da se na Iran sprema ozbiljan napad iz Amerike govori i snimak mega-bombe teške 13 tona koja je trebala uništiti nuklearna postrojenja pod zemljom.

Za napad na Iran Trumpu će trebati vremena i napora da privoli saveznike na tu ratnu akciju. On je toga svjestan jer se radi o zemlji čiji je tehnološki napredak daleko od arapskoga. Sjećamo se da je Saudijska Arabija javno izražavala želju da kupi atomsku bombu (vjerojatno od Pakistana). Kery je odgovorio predstavnicima te zemlje neka budu svjesni da će put Saudijske Arabije do tog oružja za masovno uništenje biti popločan golemim sankcijama pod kojima će njihov režim pokleknuti. Saudijci su namjeravali tim oružjem napasti Iran.

I bivši libijski čelnik pukovnik Muammer el-Kazzafi također je namjeravao proizvesti atomsku bombu, ali je odustao jer je spoznao koliko košta i kakvih sve žrtava treba podnijeti da bi se dobilo to famozno oružje. U svrhu proizvodnje tog oružja Kazzafi je angažirao pakistanskog oca atomske bombe Abdul Kadira Hana. On je pomogao i Sjevernoj Koreji da proizvede atomsko oružje a zapadni stručnjaci vjeruju da je pomogao i Iranu.

Ono što treba istaknuti jeste da od svih zemalja koje nastoje proizvesti to oružje, osim Irana i Sjeverne Koreje, nemaju uvjete potrebne za to.

U nekoliko navrata posljednjih godina iranski vjerski vođa ajetullah Ali Hamnei izjavio je da nema namjeru proizvesti atomsko oružje, a nuklearna energija mu je potrebna rati elektrifikacije zemlje jer 78% zemlje nema električne energije. Zapad ne vjeruje da je to glavni razlog.

Abdul Kadir Han, otac atomske bombe Pakistana

Zapadni znanstvenici tvrde da atomsko oružje nije za upotrebu nego za upozorenje onima koji bi ga upotrijebili. Po njima svaka zemlja koja ga posjeduje dosta je sigurna da ga druga strana neće upotrijebiti.

Kada je Iran prvi puta isprobao balističku raketu Sumar zapadne članice sporazuma s Iranom su ustvrdile da su balističke rakete dio sporazuma, dok Iran tvrdi suprotno i tako su balističke rakete postale golemi prijepor. Ne prođe ni jedan dan a da netko s američke strane ne uputi prijetnju Iranu.

Iranska balistička raketa Sumar zbog koje Zapad bjesni a koja nije ušla u tekst Sporazuma Irana i 5+1 zemalja

Što se tiče Izraela koji za sada nije u prvom planu, ali svi znademo da se njega najviše tiče ova napeta situacija. I ako prema pouzdanim izvorima ima 200 nuklearnih bombi, on i dalje ima glumi strah da će ga Arapi baciti u Sredozemno more. Posljednje dvije godine izraelski premjer Natanjahu koristio je sve mogućnosti da nagovori Zapad da vojno djeluje protiv Irana. Obama je bio krajnje odlučan da spor s Iranom riješi pregov0rima u čemu je na kraju i uspio. Koliko su bili zategnuti odnosi Obame sa Natanjahuom govori podatak da izraelski premjer nije se želio susresti se s Obamom na kraju njegova mandata. Obama mu je uzvratio nalogom svojoj veleposlanici u Vijeću sigurnosti UN da izbjegle glasanje protiv izraelskog naseljavanja palestinskoga područja, i tako po prvi puta Izrael je osuđen za nasilno naseljavanje palestinskih područja. Nakon odlaska Obame i dolaska Trumpa na čelo SAD situacija se s dubokom mijenja. Uz svakodnevne prijetnje Trump se okružio sa 11 suradnika židova i to još cionista. On se osobno hvali da mu je kćer Ivanka prešla na židovstvo, kaže da ništa ne čini bez savjeta svoga zeta židova.

Izraelska balistička raketa s atomskom glavom u Dimonu