Jučer sam, u ponedjeljak, 4. rujna, četvrtog dana hadži-bajrama – zahvaljujući mojim prijateljima Admiru ef. Muhiću, glavnom imamu karlovačkog medžlisa i Abdulahu ef. Imširoviću, novoimenovanom imamu karlovačkom – bio pozvan na proslavu Kurban-bajrama u Vojniću i u Topuskom, svečanost koju su tamošnjim muslimanima priredili župani karlovački i sisački, te gradonačelnici i načelnici Karlovca, Vojnića, Topuskog, Maljevca, Cetin Grada… Bajramski smo zalogajili u Vojniću, a bajramski večerali u Topuskom. Moj me prijatelj Avdaga ef. Imširović ukrcao kao teško pokretni kufer ispred moga stana u Zagrebu ujutro, a uredno me iskrcao ispred kuće kasno navečer. Bilo je lijepo družiti se s radosnim ljudima koje znam otprije, a još ljepše potajice uživati u vedrini i ljepoti tamošnjih radosnica.

Kemal Mujčić

Islamska zajednica u Maljevcu i imam Admir ef. Muhić priredili su bajramski prijem u Topuskom na kojem su prisustvovali predstavnici vlasti i institucija među kojima gospođa Ivanka Roksandić, predsjednica Sisačko-maslovačke županije i gospodin Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca. Na bajramskom prijemu prisustvovali su i članovi Islamske zajednice.

Na prijemu u svojstvu domaćina imam Muhić prisutne je upoznao da je sveti mir imperativu islama, govoreći im i o muslimanskim blagdanima.

Predsjednica Sisačko-maslovačke županije Ivanka Roksandić je ukazala da institucija na čijem je čelu ima odličnu suradnju sa Bošnjacima koji žive u toj županiji. Ona je posebno istakla novi projekt koji se dugo očekivao u gradu Sisku, koji će se uskoro početi graditi. Radi se o Islamskom kulturnom centru, koji će, kako je istakla predsjednica Roksandić, zasigurno uljepšati i osnažiti dio grada Siska.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić istakao je prijateljske veze sa imamom Muhićem. Također je naglasio da će u međuljudskom odnosu sa Bošnjacima, sve što ih spaja nastojati njegovati, a što ih razdvaja nastojati riješavati. Gradonačelnik Mandić je istakao da će oplemenjivati odnose sa Bošnjacima u Karlovcu i toj županiji.

Bošnjaci net

Preporučujemo vam da pogeldate i... http://www.smz.hr/site/najob/najave/4876-prijam-u-prigodi-kurban-bajrama-u-topuskom https://www.youtube.com/watch?v=zxfZfp4yIQo&feature=youtu.be&app=desktop https://www.youtube.com/watch?v=evVT8SKIL7s&app=desktop