U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 16. lipnja 2016.g., Oskare znanja dobili su učenici državni prvaci na natjecanjima u znanju i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Pored učenika, priznanja su dobili i njihovi mentori. Pokrovitelji manifestacije i nagrada najboljima bile su Hrvatske zajednice županija s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Skulpture Oskara znanja izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Među nagrađenima bili su i učenici koji su na Državnom natjecanju iz islamskog vjeronauka osvojili prvo mjesto u kategorijama petog, šestog, sedmog i osmog razreda kao i njihovi mentori - vjeroučitelji.

Riječ je o sljedećim učenicama i mentorima:

5.r. Amra Hodžić                             OŠ Don Lovre Katića, Solin          mentor Vahid Hadžić

6.r. Ajna Harambašić                     OŠ Josipa Račića, Zagreb              mentor Mirza Mešić

7.r. Iman Kapetanović                    OŠ Rapska, Zagreb                         mentor Lamija Alili

8.r. Drita Duraj                                 OŠ Antun G. Matoš, Vinkovici   mentor Mirza Delić

Svečanosti je prisustvovala muallima Emina Mešić voditeljica vjersko-prosvjetne službe Mešihata Islamska zajednice u Hrvatskoj.

Iskrene čestitke učenicima, njihovim obiteljima, mentorima i školama na ovom postignuću koje na najljepši način promovira Islamsku zajednicu u Hrvatskoj i vjeronauk koji ona organizira i provodi u mnogobrojnim osnovnim i srednjim školama diljem Republike Hrvatske. V.H.