Muftija dr. Aziz ef. Hasanović boravi u dvodnevnom posjetu Abu Dhabiju na poziv Nj. V. šejha Muhammeda bin Rašida El Maktouma, potpredsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, predsjednika Vlade i upravitelja Dubaija. Razlog posjeta je održavanje konstituirajuće sjednice Upravnog odbora Svjetskog mirovnog foruma u koji je izabran i muftija dr. Aziz ef. Hasanović.

Godine neumornog rada na promociji mira i života zajedno u sredinama koje njeguju različitosti kulture, tradicije, vjere i drugih posebnosti nisu prošle nezamijećeno od strane šejha El Maktouma kao i drugih u zemljama s muslimanskom većinom te su godine zalaganja kao i model uređenja odnosa Vlade i vjerskih zajednica u Hrvatskoj te samo uređenje položaja vjerskih zajednice s posebnim osvrtom na manjine u Hrvatskoj naišle na pozitivan prijem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i drugim zemljama s muslimanskom većinom.

Cilj zagovora pristupa prisutnog u Hrvatskoj je ponuditi drugima mogućnost uređenja odnosa koji nije na štetu većinske zajednice, a štiti manjinske zajednice i mogućnost efektivnog konzumiranja njihovih zajamčenih prava. Tema skupa je "Prosperitet kroz pluralizam: Prihvaćanje različitosti kroz inovacije i suradnju." Muftija dr. Aziz ef. Hasanović će, uz brojne uvažene sudionike, predstavnike vjerskih zajednica, obnašatelje važnih državnih funkcija iz zemalja diljem svijeta, govoriti o modelu uređenja odnosa i pozicije vjerskih zajednica u Hrvatskoj.

Ovaj skup još je jedna važna prilika i mogućnost da se na najvišoj razini predstavi ono što se u Hrvatskoj živi već godinama i što je plod stogodišnjeg razvoja. U pratnji muftije je pravnik Mešihata Bermin Meškić.