U utorak, 13. 6. 2017., u koordinaciji s voditeljem Ureda za odnose s arapsko-islamskim svijetom g. Khalid Yassinom, koji djeluje pri Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj, organiziran je iftar u Maljevcu na otvorenom ispred mesdžida. Dobrom organizacijom i suradnjom sa Ambasadom Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu sredstva su usmjerena u džemat Maljevac (Medžlis IZ Karlovac) po programu ramazanskih iftara kralja Selmana Bin Abdulaziza.

U svojstvu domaćina iftara bio je Admir ef. Muhić, glavni imam MIZ Karlovac, dok su posebni gosti na iftaru bili g. Nebojša Andrić, načelnik općine Vojnić i g. Tomislav Medved, zamjenik načelnice općine Cetingrad. Iftaru su prisustvovali, između ostalih, g. Bermin Meškić, voditelj Pravne službe Mešihata, g. Almir Šabić, imam u Bogovolji, g. Muhamed Mandžić, voditelj Odjela za certificiranje i turizam pri Centru za certificiranje halal kvalitete, te oko 50-ak džematlija.

Na kraju su se obratili Admir ef. Muhić, glavni imam MIZ Karlovac i g. Bermin Meškić koji su zaželjeli što više ovakvih druženja i okupljanja u cilju jačanja džematskih aktivnosti. Uz želje za ovakvim iftarima proučena je dova za kabul iftara inicijatoru i realizatoru ove aktivnosti. Nakon iftara cijenjeni gosti, zajedno s domaćinima, proveli su ugodno druženje, gdje su se zahvalili na odličnoj suradnji, te odlično organiziranom druženju.