U petak, 2. 6. 2017. godine u prostorijama Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića, u organizaciji Islamske zajednice u Hrvatskoj i veleposlanstva Ujedinjenih arapskih Emirata, organiziran je zajednički iftar kojem je prisustvovao Nj. E. g. ALI ABDULLA AL AHMED, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik UAE, te oko 150 džematlija.

U svojstvu domaćina Nj. E. Ali Abdulla Al Ahmed je dočekao g. Khalid Yassin, Voditelj Odjela Mešihata s arapsko-islamskim svijetom, koji ga je upoznao s bogatom povijesti i organiziranjem muslimana u Republici Hrvatskoj. Iftaru su prisustvovali i zamjenik muftije g. Mevludi ef. Arslani, voditelj Pravne službe Mešihata g. Bermin Meškić, g. Manqed Al Samarai, članovi Mešihata i izvršnog odbora MIZ Zagreb, te brojni drugi ugledni gosti.

Nakon iftara cijenjeni Veleposlanik, zajedno s domaćinima, proveo je ugodno druženje, gdje se zahvalio na odlično organiziranom iftaru, te se pun dojmova vratio u Berlin. Iftar države UAE svjedoči dobrim odnosima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Islamske zajednice u Hrvatskoj.