Proteklog vikenda u Zagrebu su se okupili imami i muallime, te predsjednici izvršnih odbora medžlisa povodom  godišnjeg seminara, izvještajne skupštine te predramazanskog skupa. Prvog dana programa, u subotu, održan je stručni seminar o temi "Utjecaj vjeronauka na odgojnost djece". Seminar je organiziran u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. Uvodno, vrlo dojmljivo izlaganje, podnio je muftija dr. Aziz ef Hasanović koje vam donosimo u cjelosti.Muftija, izlaganje za MZOSOvogodišnji glavni stručni predavač bio je dr. Nezir Halilović. Imami i muallime su imali priliku steći nova saznanja te upute kako i na koji način poboljšati efikasnost vjeronauka s ciljem većeg utjecaja na odgoj vjeroučenika.

U večernjim satima organizirano je sportsko druženje imama, te druženje za muallime. Drugog dana održana je godišnja izvještajna skupština na kojoj su sudjelovali i predsjednik Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj h. Mirsad Kugić, članovi Mešihata, te predsjednici izvršnih odbora medžlisa. Muftija dr. Aziz ef. Hasanović je prezentirao podatke o stanju u Zajednici, kao i postignutim rezultatima. Financijsko i izvješće o administrativnom poslovanju iznio je tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić, dok je izvješće o vjersko-prosvjetnim aktivnostima podnijela vjersko-prosvjetna referentica m. Emina Mešić. Iskazano je zadovoljstvo postignutim rezultatima, te velikim smanjenjem troškova u protekloj godini, što je dovelo do ušteda i osiguranja nesmetanog funkcioniranja Zajednice, a cjelokupna efikasnost je poboljšana za 26,8 %. Uslijedila je rasprava u kojoj su prisutni imali priliku dobiti pojašnjenja za pojedine segmente.

Potom se prisutnima obratio pravnik Mešihata Bermin Mešić koji je dao uputstva i pojašnjenja o novim izbornim pravilima. Na kraju, muftija je uputio predramazanasku poruku prisutnima uz smjernice za rad i provođenje aktivnosti u predstojećem mubarek mjesecu.IZBORNA_PRAVILA_PPP_-_pravna_služba