U nedelju 06. svibnja na mezarlucima (muslimanskom groblju) koji su vakuf (zadužbina) Fadile i Ferida Alibegovića u Širokoj Rijeci, općina Vojnić, Medžlis IZ Karlovac otvorena je gasulhana (mrtvačnica), prva u Republici Hrvatskoj s adekvatnim uvjetima za obredno kupanje muslimana, koje je obavezno prije ukopa muslimana. Muftija prof.dr. Aziz ef. Hasanović je to nazvao novim civilizacijskim iskorakom Džemata Maljevac, jer da se do sada to radilo kao, naažalost, kako se još uvijek radi u mnogim mjestima, po kućama, u neuvjetnim improviziranim prostorima.

Načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić je u izjavi za medije rekao da je općina iz svog proračuna financirala projektnu dokumentaciju mrtvačnice, a izgradnju i uređenje groblja u Širokoj Rijeci u cjelosti je financirao džemat Maljevac uz donacije vjernika. Općina Vojnić je i ishodila dozvole za gradnju mrtvačnice, sve do potrebnih komunalnih priključaka jer je to, kako je rekao, osnovna potreba djela žitelja, a svatko treba pokapati svoje bližnje u skladu sa svojom tradicijom i običajima.

Otvaranju su nazočili mnogi vijernici na čelu s muftijom Hasanovićem i glavnim imamom Admir ef. Muhićem. Pridružili su im se predsjednik Sabora IZ u Republici Hrvatskoj dr. Ferid Latić, veleposlanik Islamske Republike Iran Nj. E. Mohammad Reza Sadegh sa pratnjom te mnogi predstavnici Islamske zajednice u R. Hrvatskoj.