Vjersko-prosvjetna služba Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj u suradnji sa Islamskom gimnazijom dr.Ahmed Smajlović i Medžlisom islamske zajednice Zagreb osmislila je zanimljiv i edukativni tjedni sadržaj pod nazivom “Zimska škola Kur’ana, islama i arapskog jezika”.

Sa ciljem da se slobodno vrijeme tijekom zimskog raspusta kvalitetno iskoristi, pozvani su svi Medžlisi u Hrvatskoj da delegiraju po dva učenika 8. razreda iz svojih Medžlisa koji će u periodu 04.01.-09.01. 2015. provesti u Zagrebu gdje će za njih biti priređeni polivalentni programski sadržaji, aktivnosti i obilasci sa svrhom međusobnog boljeg upoznavanja svoje vjere, proširivanja postojećeg znanja ali i druženja mladih “uživo” nauštb današnjeg zatvaranja mladih kroz digitalnu komunikaciju preko društvenih mreža.

Ispred sisačkog Medžlisa na prijedlog muallima, sa zadovoljstvom su učešće u pomenutom programu prihvatile Mihana Hasak koja godinama pohađa islamski vjeronauk subotom u mektebu dolazeći iz 30-ak km udaljene Popovače i Nejla Baltić, učenica O.Š.Braće Bobetko iz Siska.

Zimska škola Kur’ana, islama i arapskog jezika koncipirana je kroz nekoliko sati edukacije iz pomenutih disciplina ali i kroz obilaske grada Zagreba kroz posjetu muzeju, kazalištu, odlasku u kino itd.

Tjedni program predviđa i druženje u vrlo lijepom prostoru zagrebačkog OKM-a kroz društvene igre, kvizove, debate, učenje ilahija…

Obzirom na današnju ekspanziju “konzumiranja” internetskih sadržaja posebno kod mladih, vrlo će zanimljiva biti radionica o tome koliko nam internet pruža korisnih sadržaja.

Čestitamo organizatorima što našoj mladeži nude zanimljive i kvalitetne oblike i modele druženja Poput “Zimske škole Kur’ana, islama i arapskog jezika” kroz koje se mogu duhovno nadograditi ali i ramjeniti poznanstva i uspostaviti nova prijateljstva.

Očekujemo nakon provedenog sadržajno i programski bogatog tjedna, Izvješće naših sudionica na pomenutom programu.