Noćas, 29. rujna 2016, u organizaciji Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj i Medžlisa islamske zajednice Zagreb, u suradnji sa Ministarstvom vakufa države Katar, Ministarstvom za islamske poslove Kraljevine Saudijske Arabije i Svjetskom organizacijom za hifz iz Džedde (Saudijska Arabija), a pod generalnim pokroviteljstvom Grada Zagreba i pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske u Islamskom kulturnom centru Zagreb, svečano je otvoreno 23. natjecanje učača Kur'anas. Iako ovo natjecanje ima tradicvionalno značenje ovogodišnje Natjecanje ima svjetski značaj jer ulazi u program obilježavanja jubileja 100 godina priznanja islama u Hrvatskoj

Donosimo Vam

P R O G R A M23. MEĐUNARODNOG NATJECANJA UČAČA KUR'ANA

Natjecanje se održava u petak i subotu, 30. rujna i 1. listopada 2016. godine u Islamskom centru u Zagrebu, Prilaz Safvet-bega Bašagića 1 (bivša Gavellina 40). Natjecatelji se nastječu u 4 kategorije i to: 1. Natjecanje u hifzu cijelog Kur'ana, 2. Natjecanje u hifzu 15 džuzeva, 3. Natjecanje u hifzu 5 džuzeva (samo za početnike u hifzu), 4. Natjecanje u tilawetu – melodičnom učenju Kur'ana (do 30 godina starosti).

Na natjecanju sudjeluje više od 60 natjecatelja iz 35 zemalja.

Natjecanje završava proglašenjem najboljih natjecatelja, dodjelom nagrada i priznanja te velikim mevludom, u subotu, 01.10.2016., nakon akšam-namaza, oko 18,00 sati.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom date podršku natjecateljima i napojite svoje duše lijepim učenjem plemenitog Kur'ana.

U prilogu Vam dostavljamo i detaljan natjecanja.