16.11.2015. Ispred počasnog francuskog konzulata na Rivi, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije fra Nediljko Ante Ančić i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Split, Vahid ef. Hadžić skupa sa suprugom Suadom, odali su minutom šutnje počast za žrtve terorističkog napada u Parizu.

Uz njih su bili  počasni konzul Francuske u Splitu Gerard Denegri kao i predstavnici Konzularnog zbora na čelu s doajenkom Silvanom Kondić i brojni drugi.

Također, ispred splitskog ogranka Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske, bili su prisutni predsjednik Kadro Kulašin i tajnik Vejsil Hodžić, te određeni broj članova i predstavnika drugih bošnjačkih asocijacija.

Gradonačelnik Baldasar je ovom prigodom istaknuo kako Split želi pokazati svoje pravo tolerantno i multikulturalno lice uz želju da nastavimo živjeti i dalje u suživotu na dobrobit svih. Denegri je pak prenio zahvalnost francuske veleposlanice na suosjećajnosti koja se iskazuje.

Najdublju sućut izrazio je fra Ančić te naglasio da je Papa Franjo rekao kako je zločin ubijati ljude druge vjere, nacionalnosti i druge kulture zbog toga što su drukčiji. To je zločin protiv Boga. Zato pozivam sve ljude dobre volje da se zauzimamo za mir, pravednost, toleranciju i suživot, a da se borimo protiv nasilja, nepravde i mržnje - pozvao je pastoralni vikar.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Splitu također je izrazio duboko suosjećanje s Francuskom govoreći: „Došli smo danas iskazati duboko suosjećanje sa Francuskom, sa obiteljima poginulih u ružnim i strašnim napadima onih koji govore da to rade u ime Boga, u ime islama, u ime svih muslimana. Mi muslimani se nikada nećemo složiti da ti ljudi čine to u ime nas, da je to od islama i da tako muslimani razmišljaju i tako postupaju. Ogromna većina muslimana sigurno na takav način ne poima svoju vjeru. Islam je vjera mira. U Kur'anu se jasno kaže da onaj tko ubije jednog nevinog čovjeka kao da je pobio cijeli svijet, a onaj tko spasi jednog nevinog čovjeka kao da je spasio cijeli svijet. Zato se ova djela ne mogu opravdati ni na kakav način. Terorizam nema osnove u islamu i nema opravdanja za ove ljude. Vjerujem da će za ovo biti kažnjeni i od Uzvišenog Boga, a naravno, zaslužuju i ovosvjetsku kaznu.“

Suada Hadžić