Sa željom i intencijom da se što više otvori prema društvenom okruženju i podijeli bajramsku radost sa sugrađanima, a posebno nosiocima određenih društvenih javnih uloga na lokalnoj razini, Medžlis islamske zajednice Sisak je po prvi put organizirao svečani bajramski prijem u širem sastavu u restoranu “Bijela lađa” u Sisku.

Bajramskom prijemu su nazočili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, izaslanik biskupa sisačkog i povjerenik za ekumenizam i dijalog Sisačke biskupije vlč.Branimir Motočić, predsjednik Gradskog vijeća Hrv.Kostajnice, ravnatelj Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” dr.med.Tomislav Dujmenović, član Sabora i član Mešihata IZ-e u Hrvatskoj, imam u mirovini Fuad ef. Karaga, članovi Izvršnog odbora MIZ Sisak, čelnici i predstavnici svih bošnjačkih tijela, Vijeća i asocijacija grada Siska, grada Petrinje i Sisačko-Moslavačke županije, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice grada Siska i županije, predsjednik Merhameta te predsjednik KUD-a „Nur“ , čelnici i predstavnici HEP-a, HEP opskrbe, Komunalca, Gradskog groblja Viktorovac, Doma kulture Kristalna Kocka Vedrine,  Javne vatrogasne postrojbe grada Siska, GOS-a, Sisačkog Vodovoda te brojni prijatelji sisačkog Medžlisa.

Bajramski prijem je započeo izvedbom na violini Amre Hajdarević, učenice 6. razreda O.Š. i polaznice islamskog vjeronauka.

Potom je glavni imam Alem ef. Crnkić poselamio i pozdravio prisutne izrazivši dobro došlicu te uputio nekoliko bajramskih poruka, a među njima izdvajamo:

U ramazanu smo se učili nekoliko stvari. Naučili smo da se radujemo svom dobročinstvu, posebno da budemo od koristi jedni drugima i društvenoj zajednici gdje živimo, naučili smo da se radujemo obiteljskom životu i jačanju obiteljskih veza i naučili smo da smo sretni u bogatstvu vjere i domovine.

Poslije ramazana svi se radujemo Bajramu. Ramazanski bajram je trodnevni blagdan u kojem islamski vjernici slave uspješno okončanje ramazanskog posta.

Bajram je radost u vjeri, radost u dušama ljudi koji su postom čistili negativnosti duše svoje i svoj organizam.

Mi smo sretni u svojoj vjeri što smo, Bogu hvala, ispostili mjesec ramazan i što nam je Ramazanski bajram osvanuo otvorene duše prema svakome ko voli istinu, pravdu i mir među svim dobrim ljudima. Vjera je mir kao što je pravda poštenje; istina je sigurnost kao što je moral zdravlje jednog društva. Ako nema vjere među ljudima, nema mira među narodima, ako nema pravde u vlasti, nema poštenja u ljudima; ako nema istine u ljudima, nema sigurnosti među narodima; ako nema morala u duši, nema zdravog društva. To je glavna poruka ovoga Bajrama-nužna potreba za moralnom obnovom društva.

Nakon obraćanja glavnog imama, uslijedilo je obraćanje predsjednika IOM-a Sisak Edina Safića koji je istaknuo kako je Bajramski prijem prilika i vrijeme kada ćemo se više i bolje upoznati ali i osnažiti naše prijateljske veze u radosti našeg blagdana Bajrama.

Ženski zbor “Firdevs” MIZ Sisak je proučio tijekom Bajramskog prijema dvije ilahije, a prigodno obraćanje imao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo kvalitetnu suradnju i istaknuo važnost okupljanja oko istinskih vrijednosti s kojima se može obogatiti društvena sredina. Naglasio je doprinos branitelja muslimana u Domovinskom ratu i na kraju završio čestitavši svim vjernicima Bajram.

U opuštenom dijelu Bajramskog prijema tijekom trajanja domjenka, vokalni solista i izvođač  Mehmed Goražda je prisutne počastio sa nekoliko probranih sevdalinki.