U sklopu ramazanske kampanje Centra za certificiranje halal kvalitete "Iftarite s halalom" i u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice Split, već treću godinu za redom održan je  džematski iftar na kojem je bilo prisutno 70 postača.

Centar za certificiranje halal kvalitete predstavljali su rukovoditelj centra Aldin Dugonjić i  voditelj odjela za certificiranje i turizam, Muhamed Mandžić. S njima u ramazansku posjetu i obilazak Medžlisa stigao je zamjenik Muftije, Mevludi ef. Arslani, član Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i ravnatelj Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića u Zagrebu. Mevludi ef. je pola sata prije teravih namaza održao prigodni ramazanski vaz i imamio jaciju i teravih namaz.

Pored zahvale djelatnicima Centra posebnu zahvalu zaslužuju omladinici, džematlijke i džematlijke te naši ugostitelji na trudu oko spremanja namirnica i pripreme svega oko iftara.

Cilj ramazanske kampanje pod nazivom „Iftarite s halalom“  jeste upoznati krajnjeg korisnika sa značenjem i dostupnošću halal proizvoda, načinu unošenja jela i pića te stilu življenja.

O zaista lijepoj atmosferi džematskog iftara u Splitu možete se osvjedočiti kroz galeriju fotografija.

V.H.