I ove godine, treći puta po redu, u Sisku je obilježen Svjetski dan hidžaba. Naspram prošle dvije godine kad su žene iz Medžlisa IZ Sisak organizirale okupljanje i šetnju pokrivenih žena kroz grad Sisak, te osmislile tribinu na temu hidžaba, ove je godine taj dan obilježen malo drugačije: književnom večeri. Održana je u Središnjoj knjižnici nacionalne manjine Bošnjaka, u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak i Vijeća žena MIZ Sisak “Nahle”, a gošća je bila Ammara Šabić. Budući da je cilj obilježavanja ovog Dana upravo to da se pojam hidžaba približi javnosti te da se nemuslimanke potakne da na jedan dan dožive iskustvo nošenja hidžaba, druženje s Ammarom Šabić bilo je zaista uspješan i impresivan doživljaj jer nam je svojim živim govorom predočila kako živi i kako se osjeća žena s hidžabom te na koji način iz svoje vjere crpi dragocjenu životnu energiju. Ammara Šabić, iako rođena Riječanka, došla nam je iz Travnika, grada u kojem od 1999. g. živi sa svojom obitelji. Svojom pristupačnom, jednostavnom a u isto vrijeme vrlo zanimljivom pojavom, Ammara je odmah zadobila pažnju sviju prisutnih. Svojim blagim riječima prenijela nam je vrlo snažne poruke jasno izrečene kroz doživljaje njenog vlastitog iskustva, ili kroz plodove njenog inspirativnog promišljanja. Upravo zato, i riječi njenih pjesama koje nam je pročitala, kao i riječi njenih poticajnih savjeta našle su svoj put ravno do naših srca.

Nakon predavanja u Knjižnici, druženje članica Vijeća žena MIZ Sisak “Nahle” sa našom gošćom nastavljeno je u prostorijama MIZ Sisak u ugodnom ambijentu i razgovoru

Nakon susreta uživo, nastavit ćemo se družiti s  našom dragom gošćom čitajući njene knjige: zbirke duhovne poezije: „Skovana od vremena“, „Nedorečena“ i „Vasijjet“ te zbirke tekstova „Ispod tepiha“ i „Da ti kažem“.

Zrinka Hafizović