Nastavak akcija pomaganja potrebitima

U proteklih nekoliko tjedana provedeno je mnoštvo akcija pomaganja potrebitima, kako azilantima tako i našim dugogodišnjim članovima Zajednice. Uz potporu nesebičnih donatora i volontera podmirili smo 20-ak najugroženijih obitelji osnovnim životnim namirnicama, koje im mogu trajati otprilike mjesec dana. Posebno značajna je donacija faširanog mesa te doniranje kruha i peciva najpotrebitijima. Svjesni činjenice da je puno bolje naučiti nekoga da lovi, nego mu davati ribu svaki dan, nekoliko smo puta uspješno posredovali između poslodavaca i onih koji traže posao, pa ovom prilikom pozivamo ljude koji trebaju radnike da nas kontaktiraju. Imamo značajnu bazu podataka čestitih radnika koji bi željeli raditi i od svoga rada uzdržavati obitelji.

Zahvaljujemo svim našim donatorima s dovom Allahu dž.š. da im nadoknadi onako kako je obećao u Kur'anu: „Što god vi udijelite, Allah će to nadoknaditi. On najbolje opskrbljuje.“ (sura Sebe', 39. ajet)

Ljudsko HVALA uz prigodne zahvalnice uputili smo i dodijelili svima koji su pomagali rad Zirata u prošloj 2016. godini.

Svi članovi naše Zajednice i građani koji mogu i žele pomoći potrebitima, sredstva mogu donirati na sljedeće načine:

Uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj:

IBAN HR33 2340 0091 1107 1850 5

Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X

Ili izvršiti uplate na blagajnama medžlisa Islamske zajednice diljem Republike Hrvatske s napomenom da je za humanitarnu organizaciju Zirat.

Naše je, uistinu, samo ono što podijelimo!