MEDVJED LINO PODIJELIO SLATKE DAROVE ZAGREBAČKIM MEKTEBAŠIMA

- PODRAVKINO HALAL SRCE U ZAGREBAČKOJ DŽAMIJI -

Tamo gdje su djeca, moje je srce prostrani topli dječji vrtić, škola znanja, veselja i zaigranosti. Zato i donosim ove fotografije.

Naime, svega sedam dana prije Hadži-bajrama, u subotu, 27. rujna 2014, Centar za certificiranje halal kvalitete i koprivnička Podravka (koja ima više od 500 proizvoda s Halal certifikatom), odlučili su obradovati naše vedre polaznike mekteba u Zagrebačkoj džamiji.

Izabrali su nekoliko svojih slatkih halal-proizvoda i sve ih posložili u više od 300 paketića.

Kad su raspravljali o tome tko će djeci dijeli te ukusne hadži-bajram darove, vrlo su se brzo dogovorili; odlučili su se za onoga koga sva djeca odmah prepoznaju – medvjeda Linu. Prije nego je Lino potonuo u zaslužen zimski san, kad se počeo već protezati u jednoj toploj pećini u sklopu Podravke, rekoše mu da ide u Zagreb gdje će ga dočekati lijepa zagrebačka Podravkina službenica, Morana Komazin, i mr. teol. Nedim ef. Omerović. Njegov je zadatak da polaznicima mekteba podijeli Podravkine bajramske darove.

Djeca nisu ništa znali. Slušali su zanimljiva predavanja svojih muallimâ i efendijâ o islamu, kad ih je prekinulo kucanje na vrata učionice, a u prostoriju ušao sam gospodin Lino, praćen glavnim zagrebačkim imamom, kurra hafizom mr. sc. Azizom Alilijem, i organizatorima ovoga veselja.

Ali, da ne bih ja mudroslovio i tražio po rječnicima lijepe pridjeve, evo fotografija. Pogledajte kako je moja kamera zabilježila susret mektebaša i gospodina Lina. Čak je i Kurra hafiz podlegao Lininu šarmu, pa se fotografirao s njim kao nešto stariji dječak.

Sve u svemu ugodna subota, 27. rujna…

Kemal Mujičić