Minstar Vakufa i islamskih pitanja Države Katar Nj. E. Ganim bin Šahin bin Ganim El Ganim sa brojnom delegacijom u službenoj i radnoj posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj boravi od 17. 9. do 21. 9.. Radni posjet započeo je u ponedjeljak, 18. 9., dobrodošlicom ispred Islamskog centra u Zagrebu koju su mu priredili učenici i učenice Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića zajedno sa svojim profesorima i članovima Mešihata na čelu smuftijom akademikom Aziz ef. Hasanovićem. 

Nakon toga uslijedila je Svečana sjednica Mešihata u čast visokog gosta gdje je iz prve ruke mogao čuti sve aktivnosti Islamske zajednice u Hrvatskoj s posebnim osvrtima na zajedničke projekte koji se godinama realiziraju u islamskim centrima Zagrebu i Rijeci. Muftija se zahvalio ministru na dolasku i pokazanom interesu za Islamsku zajednicu dok je ministar uzvratio da je, impresioniran onim što je čuo i da Država Katar a time i Ministarstvo na čijem je čelu smatra pomagati drugima svojom obvezom. 

Nakon toga uslijedila je posjeta školi Islamskoj gimnaziji gdje je ravnatelj Mevludi ef. Arslani predstavio program Škole i određene specifičnosti. 

Uslijedilo je razgledavanje Islamskog centra koji se trenutno obnavlja u okviru redovnog održavanja i poboljšanja energetske učinkovitosti te renovira unutrašnjost krozintenzivne priprem za natjecanje u učenju Kur'na časnog od 28. 9. – 30. 9. Kroz radove i sve segmente Islamskog centra upoznao ga je predsjednik IOM-a Zagreb mr. Nermin ef. Botonjić.

Drugi dio sastanka upriličen je za susret glavnih imama Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj gdje su imali priliku okoristiti se o mudrost i znanje ministra Vakufa i islamskih pitanje Države Katar i kratko se družiti. Uslijedila je izjava za Hrvatsku televiziju gdje su se obratili Ministar Ganim i muftija Hasanović.

U pratnji ministra g. Ganima je i veleposlanik Države Katar u Zagrebu Nj. E. Yousef J. J. Al-Thani.