"Neka duhovna poruka Kurban-bajrama bude poticaj svakome vjerniku na njegov doprinos razumijevanju, suradnji i promicanju dobra, a nadasve mira za sve ljude na ovom svijetu"

Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitku u povodu Kurban-bajrama: "Svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti iskreno i od srca čestitam Kurban-bajram. Neka ovaj veliki blagdan žrtve bude dodatni poticaj u promicanju humanosti, tolerancije i solidarnosti. U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim da vam bajramski dani donesu obilje mira, zdravlja i sreće te obiteljskog i prijateljskog zajedništva. Bajram Šerif Mubarek Olsun!"

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović također je uputila čestitku: "U povodu Kurban-bajrama svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem svoju iskrenu čestitku sa željom da ovaj blagdan provedu u obiteljskom i prijateljskom zajedništvu. Neka duhovna poruka Kurban-bajrama bude poticaj svakome vjerniku na njegov doprinos razumijevanju, suradnji i promicanju dobra, a nadasve mira za sve ljude na ovom svijetu.“

Čestitku muslimanskim vjernicima u Hrvatskoj povodom Kurban bajrama uputio je i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. - U ime Hrvatskog sabora i u moje osobno svim muslimanskim vjernicima u Hrvatskoj upućujem srdačne čestitke povodom Kurban Bajrama, blagdana žrtve, ljubavi i brige za bližnje te želim obilje božjeg blagoslova.

Bajramske poruke pozivaju na razumijevanje, solidarnost i zbližavanje ljudi kao preduvjet za izgradnju društva mira i sreće. Neka bajramske poruke uvijek budu vodilja u našim djelima i pruže dodatnu snagu u pružanju pomoći izbjeglicama s ratom zahvaćenih područja Bliskog istoka.

Bajram Šerif Mubarek Olsun- navodi Leko u čestitci.