Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je u svom uredu u Sarajevu primio delegaciju Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, na čelu sa predsjednikom Mešihata muftijom Aziz-ef. Hasanovićem.

U delegaciji Mešihata su bili i predsjednik Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj Salkan-ef. Herić, potpredsjednik Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mirza Šabić, direktor Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića Mevludi-ef. Arslani, i sekretar Mešihata Nermin Botonjić.

 

Na sastanku se razgovaralo o saradnji Rijaseta Islamske zajednice i Mešihata u Hrvatskoj na projektima koje Mešihat planira da realizira do kraja ove godine.

Predsjednik Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj i predsjednik Izborne komisije Salkan-ef. Herić upoznao je reisul-ulemu o izborima za predsjednika Mešihata provedenim tokom mjeseca juna i o reizboru muftije Aziza Hasanovića za predsjednika Mešihata.

Reisul-ulema je čestitao muftiji Hasanoviću na reizboru za predsjednika Mešihata.

Sastanku sa reisul-ulemom prisustvovao je i zastupnik u Hrvatskom saboru Armin Hodžić.

Reisul-ulema je gospodinu Hodžiću čestitao na uspjehu na posljednjim općim izborima u Republici Hrvatskoj na kojima je Hodžić ušao u Hrvatski sabor. Ovom prilikom razgovarali su o daljoj saradnji na poboljšanju pozicije muslimana u Hrvatskoj.