Danas je u Islamskom centru Zagreb upriličena svečanost dodjele certifikata halal kvalitete predstavnicima poduzeća: Gavrilović, ‘Ard prirodna kozmetika, Orgula i Ribarskoj zadruzi Friška riba. Svečanoj dodjeli certifikata prisustvovali su: ravnatelj Centra muftija akademik Aziz ef. Hasanović, predsjednik UO Centra dr. Mirza Šabić, tajnik Mešihata mr. sc. Nermin ef. Botonjić te zaposlenici Centra Enisa Botonjić i Muhamed Mandžić. 

Na početku svečanosti, prisutnima se uime Centra obratila voditeljica Odjela za edukaciju Enisa Botonjić koja je prisutnima poželjela dobrodošlicu. Uz čestitku na uspješnoj implementaciji halal standarda, istaknula je uspješnu suradnju na polju implementacije kao i predanost proizvođača da svoju proizvodnju usklade s halal normom. Zatim je upriličena svečana dodjela certifikata koje su uime poduzeća preuzeli: g. Trpimir Lovreković i gđa Ivana Kaleb - Gavrilović, gđa Katarina Mešić - ‘Ard prirodna kozmetika, gđa Linda Zanki Duvnjak - Ribarska zadruga Friška riba i gđa Ana Marija Filipović Grčić te g. Andrija Mihić - Orgula.
U opisu djelatnosti svakog od proizvođača istaknute se najvažnije značajke. Gavrilović kao najpoznatiji proizvođač mesnih proizvoda s tradicijom dugom više od 300 godina.
‘Ard prirodna kozmetika se bavi proizvodnjom prirodne fitoaromaterapeutske kozmetike na bazi hidrolata, a svi proizvodi su dermatološki testirani i odobreni za uporabu. 

Ribarska zadruga Friška riba okuplja 20 profesionalnih ribara, a udruga je osnovana 2007. godine u Splitu te danas osiguravaju proizvode koji uključuju sve od male plave ribe, školjaka do bijele ribe. 
Orgula je osnovana 2002. godine i bavi se prodajom i preradom maslinovog ulja visoke kvalitete te ostalih prehrambenih proizvoda namijenjenih gourmet segmentu tržišta.

Nakon dodjele prisutnima se obratio ravnatelj Centra muftija akademik Aziz ef. Hasanović koji je u svom obraćanju čestitao na ispunjenju svih preduvjeta propisanih halal normom.
Istaknuo je da je dodjela certifikata početak novog poglavlja suradnje i pruža mogućnost otvaranja novih tržišta uz dokazanu dodanu vrijednost. Zahvalio se svima na predanom radu i ustrajnosti na ovom putu te je svima poželio puno uspjeha u daljnjem poslovanju.