U petak (28.5.2021.) uručena je građevinska dozvola za izgradnju Islamskog centra u Maljevcu i džematsku kuću u Bogovolji.


Ovo je povijesni dan za Džemat Maljevac, ali i za Džemat Bogovolju jer je uručena i građevinska dozvola za izgradnju džematske kuće u Bogovolji.
Za Islamski centar u Maljevcu građevinsku dozvolu preuzeo je Admir ef. Muhić, imam Džemata Maljevac dok je dozvolu za džematsku kuću u Bogovolji preuzeo glavni imam Almir ef. Šabić. Građevinske dozvole uručili su županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić u mesdžidu u Karlovcu. Ovom svečanom činu nazočili su: mr. Nermin ef. Botonjić, tajnik Mešihata, Nada Murganić, zastupnica u Hrvatskom saboru, Semir Čović, predsjednik IOM-a Karlovac, Marina Jarnjević, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš, Željka Tomašić, arhitektica Islamskog centra u Maljevcu i njena suradnica Lada Horvat, Alen ef. Jakupović, imam Džemata Karlovac, Husein Bašić, v.d. predsjednika Džematskog odbora Džemata Maljevac kao i njegov zamjenik Hasib Omanović, Juso Čović, član IOM-a te Jefimija Bašić, blagajnica Džemata Maljevac. 

Ovim se stvara povijest. Mi smo počašćeni kao generacija koja će graditi hram za rasadnik mira i dobra. 

 

Admir ef. Muhić