U OŠ Cetingrad jučer je upriličena završna priredba učenica i učenika u povodu Dana škole gdje su izveli svoj kulturno-umjetnički program. Za učenicu generacije 8. razreda proglašena je Ramiza Munjaković, kćerka Rezije i Velage iz Šiljkovače. Danas je zadnji nastavni dan 2020./2021. školske godine. Čestitamo Ramizi i svim učenicima na postignutim rezultatima u ovoj školskoj godini i želimo im puno uspjeha u narednom obrazovanju i traganju za znanjem.

U utorak, 15.6.2021. u Zagrebu su predstavnici Džemata Maljevac preuzeli vrijednu donaciju teretno kombi vozilo MERCEDES VITO 110 CDI od firme Ases usluge d.o.o. i njenog direktora Admira Suljića za potrebe Džemata Maljevac u vrijednosti od preko 15 000 kn. U pripremama za izgradnju Islamskog centra u Maljevcu dobro će doći ovaj kombi i bit će od velike pomoći i hajra. Ovo nije prvi put da Admir Suljić obraduje Džemat Maljevac, ali svakako da je jedinstveni džemat jer sada ima svoje službeno vozilo kojeg očekuje skorašnja izgradnja. Vozilo su preuzeli imam Admir ef. Muhić i v.d. predsjednika Džematskog odbora Džemata Maljevac Husein Bašić. Ovo je ogledni primjer, ali i poziv za druge ljude da slijede ovog vrijednog vakifa na putu dobra i uvakufljenja u Islamsku zajednicu. Vakuf može biti vozilo, kuća, zemlja, nekretnine i pokretnine, novac i različita materijalna dobra koja će služiti za opće dobro gdje titular Islamska zajednica dobro gospodari nad vakufom. Možda se u ovom primjeru pronađe i osoba da donira putničko osobno vozilo Džematu Maljevac kada se zna koliko je Maljevac kao ruralna sredina udaljena od urbane sredine primjerice Karlovca, 50 km. Za to bujrum! Potrebno je uraditi vrlo mali korak i ugledati se u primjeru vakifa Admira Suljića i u njegovoj želji da sebe uvakufi u Džemat Maljevac.

Molimo Allaha dž.š. da kabul upiše ovaj vakuf, a dobrotvoru-vakifu Admiru Suljiću i njegovoj obitelji da podari zdravlja, hajra i berićeta te njegovoj firmi puno uspjeha u radu. Amin!

Admir ef. Muhić