Dugo nismo osjetili, čuli i posvjedočili toliko dječije radosti, smijeha, opuštenosti, veselih i razdraganih lica, sretnih i zadovoljnih roditelja i na kraju, ispunjenog i ponosnog Muallimskog kolektiva MIZ Sisak kao ove nedjelje, 13. lipnja/juna 2021.

 

Nakon dugog perioda, nedostatka društvene interakcije, i življenja nekog "novog normalnog" koje nam nikad nije ni postalo "normalno", povratili smo "ono naše normalno".

Muallimski kolektiv MIZ Sisak je u nedjelju pripremio jedan poseban ambijent, atmosferu, prije svega, iznenađenje za mektepske polaznike kroz najam dva topogana na napuhavanje koji su izazvali veliko oduševljenje kod naših dragih i vrijednih mektepskih polaznika.

Bili su oduševljeni i neodvojivi od tobogana.

Bila je to zabavna atmosfera za mektepske polaznike ali i zajedničko druženje za roditelje, Muallimskog kolektiva, što bismo rekli "All in one".

I zaista svi smo se osjećali kao JEDNO, jer zaista i jesmo JEDNO u zajedničkom odgajanju naše dječice, u usađivanju i osnaživanju naših vrijednosti u ta mala stvorenja sa nijjetom i željom da budu dobri ljudi koji će nastaviti činiti i širiti dobro...

Početak mektepske proslave započeo je u 11:00 sati obraćanjem gl.imama MIZ Sisak Alem ef. Crnkić koji je poselamio sve prisutne, poželjevši dobrodošlicu te pozvao mektepske polaznike da započnu ovu mektepsku proslavu zajedničkim učenjem kur'anskih sura, a potom je uslijedila dodjela Pohvalnica najboljim mektepskim polaznicima u 2020./21.mektepskoj godini koji su se istakli kroz redovnost, znanje i vladanje.

Svaka muallima je uručila Pohvalnicu učenicima iz svoje mektepske grupe, a Pohvalnice sa nagradama dodjeljene su i učenicima koji su sudjelovali na ovogodišnjem državnom Natjecanju iz islamskog vjeronauka, među njima je i Elma Rekić koja je osvojila 2. mjesto na razini Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Hvala svima koji su nam bili podrška i doprinijeli ovoj lijepoj atmosferi koja će ostati dugo u pamćenju...

Alem ef. Crnkić