Izgradnja IKC-a Sisak odvija se određenim tempom i dinamikom koji je uslovljen trenutnom situacijom pandemije i još uvijek se izvode osjetljivi radovi na postavljanju staklene fasade kupole posebno izrađenih i dizajniranih stakala, a u proteklim mjesecima postavljen je vrh minareta kroz stožac odnosno alem kao i prethodno na kupoli.

U MIZ Sisak su mišljenja da se u fazi izgradnje IKC-a Sisak  trebaju upoznavati sa budućim sadržajima i prostorima IKC-a Sisak upravo oni od kojih se očekuje da budu i česti gosti, posjetitelji budućeg IKC-a Sisak, a to su prijatelji kršćani, naši susjedi i oni sa kojima na ovim prostorima dijelimo zajedničku sudbinu.

Na poziv glavnog imama MIZ Sisak da posjeti budući kompleks IKC-a Sisak u izgradnji među prvima je sa zadovoljstvom to učinio mr.vlč.Ivan Grbešić, upravitelj Župe Pohoda BDM u Sisku čija župa pokriva jedno od najvećih naselja u gradu Sisku sa oko 9000 katoličkih vjernika.

Župa pokriva isto područje koje će pokrivati i budući IKC-a Sisak.

Alem ef. Crnkić je kolegu županika proveo kroz sve prostorije budućeg IKC-a Sisak, a nije izostavljen ni minaret gdje je vlč.Grbešić osmotrio područje grada kojeg pokriva u djelokrugu svoga poslanja i službe.

Razgledavanje i upoznavanje sa prostorijama IKC-a Sisak iskorišteno je kako bi se već u ovoj fazi naznačili budući oblici suradnje kroz organiziranje međureligijskih susreta omladine kao i zajedničkih predavanja kroz koja bi se približile određene teme univerzalnih vrijednosti s kojima se oplemenjuje društvo u cjelini.

Na kraju posjete, vlč. Grbešić je u svoje ime i ispred Župe BDM uručio novčani prilog za izgradnju budućeg IKC-a Sisak čime je potvrdio opredjeljenost vjernika katolika u izgradnji jednog ovakvog objekta.

Naše poslanje i naša misija je da njegujemo prijateljske veze jer smo ovdje naslonjeni jedni na druge generacijama, osjećamo jedni druge, te će budući IKC Sisak na još kvalitetniji način artikulirati različite mogućnosti suradnje i ojačati naša prijateljstva, bila je jedna od poruka sa zajedničkog susreta vlč. Grbešića i imama Crnkića.

Alem ef. Crnkić