Nakon programa kojeg su izveli ovogodišnji hatmaši, u nedjelju 12.6.2022., muftija akademik Aziz ef. Hasanović se obratio prisutnima, zahvalio im se na podršci koju oni pružaju polaznicima mektepske i vjeronaučne nastave kroz uplatu zekata, sadekatul fitra, članarine i drugih vrsta davanja i žrtve, čestitao ovogodišnjim hatmašima, njihovim vjeroučiteljima, te je istakao osmašima i njihovim roditeljima važnost upisa u Islamsku gimnaziju.

Pohvalio je rezultate rada Muallimskog vijeća MIZ Zagreb na čelu s glavnim imamom kurra hafizom Azizem Alilijem i iskoristio je ovu priliku da mu uruči priznanje za najboljeg imama/mualllima u protekloj godini, koje nosi naziv ,,Hifzi ef. Alagić''.

U obrazloženju priznanja Muftija je istaknuo predan rad glavnog imama Medžlisa Zagreb kr. hfz. mr. sc. Aziz ef. Alilija na polju podučavanja Kur'anu i hifzu. U protekloj godini je dugogodišnji rad okrunjen, i u svojstvu muhaffiza izveo je dvojicu hafiza: Dževata Zendelija i Ahmeda Alilija te je temeljem ovog postignuća predložen za nagradu imam/muallim godine što je jednoglasno usvojeno. Muftija je iskoristio ovu prigodu čestitati glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Zagreb kr. hfz. mr. sc. Aziz ef. Aliliju na ovom postignuću.