15.6.2021. Novoizabrani gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, je sa zamjenicima, Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem, došao u posjet splitskom mesdžidu, odnosno, Medžlisu Islamske zajednice Split. 

Glavni imam, Vahid ef. Hadžić, je dočekao gradonačelnika na ulazu u mesdžid te u ime svih muslimana Medžlisa izrazio dobrodošlicu gradonačelniku i suradnicima. 

Pored glavnog imama, dočeku su prisustvovali članovi Izvršnog odbor MIZ Split, Jasmin Mehić, Festim Akiki, Jasmin Žunić i muallima/vjeroučiteljica Suada Hadžić. 

Na žalost, zbog poslovnih obveza, predsjednik Izvršnog odbora, Ismail Šakiri i dopredsjednik Ševal Tosuni, bili su spriječeni prisustvovati ovom događaju. 

Na početku posjeta, Vahid ef. je goste upoznao s mesdžidom - molitvenim prostorom.  Istaknuo je činjenicu da je prostor mesdžida gradski i da muslimani Splita i Splitsko-dalmatinske županije nemaju vlastiti mesdžid (islamski centar). 

Po završetku obilaska mesdžida je uslijedilo druženje u prostoru divanhane mesdžida za vrijeme kojeg je glavni imam putem prezentacije u najkraćim crtama upoznao goste s historijatom muslimana i Islamske zajednice u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na Medžlis Islamske zajednice Split. Posebno je naglasio veoma kvalitetne odnose prema islamu i muslimanima, kako u Republici Hrvatskoj tako i u gradu podno Marjana. 

Na kraju posjeta, gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo posjetom i svime doživljenim te naglasio da želi nastavak dosadašnjih dobrih odnosa, te da ih unaprjeđujemo i gradimo nove. Također je istakao da su njegova vrata uvijek otvorena za suradnju po svim pitanjima. 

 

Vahid ef. Hadžić