Na 42. Međunarodnom sajmu knjiga Interliber po prvi put 140 svojih izdanja predstavio je Medžlis u suradnji s Vijećem žena Islamske zajednice u Zagrebu i Librisom iz Sarajeva.

Zagrebački muftija dr. Aziz ef. Hasanović izrazio je zadovoljstvo da Medžlis po prvi put svojim izdanjima „izlazi u svijet”. Hasanović je ukazao na prisutnost različite literature vezane uz islam na Interliberu prethodnih godina, istaknuvši kako često uopće nije riječ o islamu, nego o različitim tumačenjima koja ne pripadaju službenoj vjeri islam.

„Očekujemo da ćemo se narednih dana kroz sudjelovanje na Interliberu ovdje pozicionirati kao referentna točka po pitanju informacija i literature kada je u pitanju islam. Važno nam je pojavljivanje na Interliberu da ljudi mogu i ovim putem saznati gdje pronaći pravu, autentičnu literaturu koja je vezana uz islam i tumačenje islama jer je Islamska zajednica u Hrvatskoj jedina ovlaštena da daje relevantne informacije o vjeri islam”, kazao je Nermin Botonjić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Zagreb.

Između 140 naslova, Botonjić ističe knjigu muftije Hasanovića „Razumjeti islam”, knjigu doc. dr. sc. Aldina Dugonjića „Halal, standard po mjeri čovjeka”, knjigu  mr. sc. Senada ef. Heveševića „Objava – oblikovanje nove prepoznatljivosti” te „Islamski enciklopedijski almanah” grupe autora koji je nedavno izišao iz tiska.
Botonjić je istaknuo kako je na Medžlisovom promotivnom štandu moguće pronaći literaturu koja govori o vjeri islam za najmlađe uzraste, kao i za one koji vjeru poznaju dublje i traže odgovore na teža pitanja.

Anadolu Agency