U okviru Omladinske škole liderstva i dijaloga, u prostorijama IKC Rijeka i IKC Zagreb, mladi polaznici i polaznice imali su priliku prisustvovati predavanjima i nagradnim radionicama Mersad ef. Kreštića na temu Osobine lidera na primjeru Musa a.s..

 

Polaznici/e su na ovim predavanjima naučili kako je biti lider današnjice na osnovu primjera Muse a.s., kao lidera, i njegovog dijaloga prema faraonu i njegovim suvremenicima, a uz predavanja su sudjelovali i na nagradnim radionicamakojim su najvrjedniji sudionici/e na predavanju osvojili nagrade i to knjige dr. Zakira Naika ,,Vjera za sva vremena“.

 

Omladinska škola liderstva i dijaloga dijelom je regionalnog programa Balkanska omladinska škola 2021. koju u Hrvatskoj provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj i uz podršku Ureda za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske. 

Omladinska škola liderstva i dijaloga je edukativni program za mlade kojim mladi grade i jačaju liderske kompetencije, stječu nove spoznaje o svijetu i društvu, doseži viši intelektualni i kulturni razvoj, jačaju kulturu dijaloga i postaju predvodnicima/ama općeg društvenog boljitka.