Izgradnja Islamskog kulturnog centra u Sisku povod je mnogim ljudima da posjete grad Sisak i gradilište IKC-a kako bi se uvjerili u hajr djela.

Nakon završetka 26. Međunarodnog natjecanja učača Kur'ana u Zagrebu, dan poslije, u nedjelju, 29. rujna 2019. hfz. dr. Osman Šahin, dugogodišnji glavni imam džamije Fatih u Istanbulu, a trenutno direktor odjela pri Diyanetu za provjeru ispravnosti tiska kur'anskog teksta koji se tiskaju u Turskoj i Muhamed Hasan Ahmed iz Toronta, Kanade, direktor Međunarodne organizacije učača Kur'ana u Kanadi u društvu generalnog sekretara međunarodnog natjecanja učača Kur'ana u Hrvatskoj posjetili su gradilište IKC-a Sisak gdje ih je dočekao glavni imam Alem ef. Crnkić.

Gosti su izrazili želju da razgledaju unutrašnjost budućeg IKC-a Sisak, a prilikom razgledavanja interijera dogodio se jedan simpatičan i neočekivan gest hfz.Osmana Šahina koji je proučio ezan unutar džamije.

Nakon obilaska IKC-a u izgradnji, gosti su se uputili prema sadašnjim prostorijama MIZ Sisak i mesdžidu gdje su klanjali tehijjetul-mesdžid i uvjerili se u neophodnost izgradnje buduće džamije kako bi se zadovoljile potrebe sadašnjih i budućih generacija muslimana u Sisku.

Alem ef. Crnkić