Mjesec studeni u programu islamskog vjerskog odgoja u vrtiću Jasmin bio je posvećen voljenom Poslaniku Muhammedu a.s. Voditeljica vjerskog odgoja za predškolsku dob najmlađima je približila lik i djelo Poslanika a.s.

Djeca su na satovima islamskog vjerskog odgoja čitala priče o rođenju Poslanika Muhammeda a.s. i Njegovim roditeljima, te su se upoznali s njegovim sunnetom, kao što su radnje pranja ruku prije i poslije jela, učenje Bismille tijekom obavljanja svakog dobrog posla, pranje zuba poslije jela i slično.

Također, izrađivali su i levhe – slike s imenom Poslanika Muhammeda a.s. napisanih arapskim pismom uz korištenje različitih tehnika koje potiču razvoj kreativnosti i dječje mašte (sol, šljokice i slični materijali).

Polaznici/e islamskog vjerskog odgoja naučili su recitirati pjesmu o najdražem Poslaniku i kreirali najljepši poklon - ružu i salavat na Njegovo hvaljeno ime. Igrali su i igru i slijedili stope našeg Poslanika a.s., jer je on bio najljepšeg ahlaka. Usvojili su znanja i ljubav prema Muhammedu a.s., potvrđujući naučene stihove:

„Poslanik je u mom srcu

Ja ga nisam treb'o zvati

Došao je neprimjetno

Zauvijek će tu ostati!!!“

Program islamskog vjerskog odgoja u vrtiću Jasmin provodi Centar za kulturu dijaloga-CKD u suradnji s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj i uz financijsku podršku Grada Zagreba.