U nedjelju, 10.10.2021., u Islamskom centru Zagreb održana je sjednica Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj. Dnevni red obuhvatio je točke koje su se odnosile na izvješće o događajima i aktivnostima između dvije sjednice, izvješće o početku vjeronaučne/mektebske godine, izvješće o početku školske godine i upisu u prvi razred Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića, izvješće o provedenom natječaju za idejno rješenje Odgojno-obrazovnog centra Islamske zajednice, izvješće o statusu infrastrukturnih projekata u realizaciji, izvješće o 27. natjecanju u učenju Kur'ana te odluku o dodjeli objekta u Širokoj Rijeci za potrebe aktivnosti Ureda za da'vu i mladež. 

Predsjednik Mešihata muftija akademik Aziz ef. Hasanović upoznao je članice i članove Mešihata s aktivnostima koje su se dogodile između dvije sjednice te o putovanjima u Kairo, Rijad i Ankaru osvrnuvši se na najvažnije zaključke i ishode sastanaka kojima je prisustvovao. Izraženo je zadovoljstvo zbog početka nove mektebske/vjeronačne godine kao i zbog upisa nove generacije u prvi razred Islamske gimnazije uz konstataciju da je nova školska godina krenula na vrijeme što govori o dobro obavljenoj pripremi za početak iste. Posebna pažnja posvećena je izlaganju Irhada Meheljića i Azre Demirović koji su u svojstvu članova komisije za odabir idejnog rješenja budućeg Odgojno-obrazovnog centra Islamske zajednice sudjelovali u ovom vrlo važnom procesu. Istaknuli su da se na natječaj odazvalo 125 arhitetonskih ureda, dok je njih ukupno 19 ušlo u završnu selekciju. Pomnim analizama izabran je najbolji rad koji će biti predstavljen narednog četvrtka, zajedno sa svim ostalim radovima koji su ušli u uži izbor. Izraženo je i zadovoljstvo zbog napretka radova na izgradnji Islamskog centra Sisak koji bi trebali biti okončani do kraja drugog mjeseca naredne godine, a samo otvorenje prije mjeseca ramazana. Po pitanju ostalih projekata, svugdje se bilježe pozitivni pomaci te se očekuje njihov završetak u skladu s definiranom dinamikom. 

U povodu svečanog otvorenja Zagrebačke džamije, a ove godine je bila i 40. godišnjica polaganja kamena temeljca za njenu izgradnju, organizirano je 27. međunarodno natjecanje u učenju Kur'ana, prvo takvo od početka pandemije uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Natjecanje je okupilo 35 sudionika iz 25 zemalja. Kako je istaknula Ocjenjivačka komisija, ovogodišnje natjecanje okupilo je samo hafize koji su se natjecali u dvije kategorije: 15 džuzeva i cijeli Kur'an. Izraženo je veliko zadovoljstvo zbog uspješnog organiziranja natjecanja što je imalo velikog odjeka u muslimanskom svijetu. Istaknuto je veliko zadovoljstvo što je natjecanju prisustvovala visoka delegacija Rijaseta Islamske zajednice u BiH predvođena reisu-l-ulemom dr. Husein ef. Kavazovićem kao i delegacija Islamske zajednice Sjeverne Makedonije predvođene reisu-l-ulemom hafizom Šaćir ef. Fetahuom. Natjecanju je prisustvovala delegacija Ministarstva vakufa i islamskih pitanja Države Katar predvođena dr. Nasirom Sulejtijem. Posebno zadovoljstvo je izraženo zbog održanih hafiskih dova za Dževata Zendelija i Ahmeda Alilija. Mešihat se zahvalio Medžlisu Islamske zajednice Zagreb na čelu s predsjednikom IOM-a Zagreb za realizaciju natjecanja kao i Generalnom tajništvu natjecanja u učenju Kur'ana te je upućena zahvala Vijeću žena Medžlisa Zagreb kao i svim volonterima i posebno omladini koja je odradila veliki dio posla u organizaciji i realizaciji natjecanja.