U okviru 8. savjetovanja za koordinatorice Odjela za brak i porodicu pod nazivom "Majčinstvo danas - izazovi, podrška i perspektiva" koje se u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu održava 23. do 24. septembra, održana je promocija knjige "Majčinstvo i dojenje - islamski i znanstveni aspekti", autorice prof. dr. Emine Hadžimuratović. 

Promotori knjige bili su autorica, te muftija zagrebački akademik Aziz-ef. Hasanović i pedijatar na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Sarajevu dr. Aida Hakimi-Osmanbegović.

Autorica je svim učesnicima Savjetovanja poklonila ovu knjigu, a učesnice su istakle kako će im ovo biti od velike koristi u daljem radu.

Savjetovanje se održava u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

Okupilo je 110 koordinatorica Odjela za brak i porodicu muftijstava i medžlisa iz Bosne i Hercegovine, domovinskih zemalja i krovnih organizacija Islamske zajednice iz dijaspore, dok više od 50 koordinatorica program Savjetovanje prati online.

U okviru kulturno-obrazovnog programa Savjetovanja učesnice su imale priliku posjetiti i JU Muzej “Alije Izetbegovića” na Kovačima u Sarajevu,

(A.S./Preporod.info)