U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Agencije za odgoj i obrazovanje u Republici Hrvatskoj, u Zagrebu je, 9. svibnja 2022. godine, održano Državno natjecanje iz Islamskog vjeronauka kojemu je pristupilo 58 najuspješnijih učenika sa županijskih natjecanjaodržanih početkom ove godine.

Ovom natjecanju prethodila su kvalifikacijska natjecanja na školskim i županijskim razinama na kojima je sudjelovalo nekoliko stotina polaznika Islamskog vjeronauka iz svih škola u Republici Hrvatskoj u kojima naši učenici pohađaju ovaj predmet.

Od 2015. godine natjecanje iz predmeta Islamski vjeronauk je u Katalogu državnih natjecanja Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske pa nam je ovo 8. državno natjecanje po programu i propozicijama državnih natjecanja u Republici Hrvatskoj. Do 2015. održano je 10 natjecanja u organizaciji MešihataIslamske zajednice u Hrvatskoj tako da je ovo natjecanje zapravo 18. po redu organizirano na najvišoj razini.

Pobjednici državnog natjecanja su:

5. razred

1. mjesto Medina Žunić iz Zadra, mentor Ćamil ef. Bašić

2. mjesto Hana Spahić iz Pule, mentorica m. Minela Omanović

3. mjesto Emrah Ahmić iz Labina, mentor Hazimef. Bećirović

6. razred

1. mjesto Lamija Mešković iz Dubrovnika, mentorica m. Džemila Herić

2. mjesto Aldin Tosuni iz Splita, mentorica m. Suada Hadžić

3. mjesto Amar Salihović iz Zadra, mentor Ćamilef. Bašić

7. razred

1. mjesto Dina Hamzić iz Solina, mentorica m. Suada Hadžić

2. Erna Mujadžić Trako iz Pule, mentorica m. Sadžida Jukan

3. Zahida Mohammad iz Siska, mentorica m. Amila Škorić

8. razred

1. mjesto Emir Junuzović iz Zagreba, mentorica m. Melisa Arslani

2. mjesto Emina Kuljanović iz Žrnovnice, mentorica m. Suada Hadžić

3. mjesto Sara Hodžić iz Solina, mentorica m. Suada Hadžić

Ovogodišnji Oskarovci znanja su: Medina Žunić iz Zadra, Lamija Mešković iz Dubrovnika, Dina Hamzić iz Solina, Emir Junuzović iz Zagreba.

Pored priznanja i nagrada koje dodjeljuje ministar znanosti i obrazovanja, Mešihat Islamske zajednice tradicionalno nagrađuje najuspješnije učenike i mentore novčanim nagradama na centralnoj završnoj svečanosti u Rijeci krajem školske godine.

Čestitamo svim natjecateljima, mentorima i roditeljima, a posebno pobjednicima, s dovom Allahu, dž. š., da bude zadovoljan našim trudom i radom.

https://www.azoo.hr/natjecanja-i-smotre-arhiva/rezultati-drzavnoga-natjecanja-iz-islamskog-vjeronauka-2021-2022/