U subotu, 05. 11. Islamski kulturni centar u Sisku posjetile su džematlijke i članice Vijeća žena Medžlisa Pula, Medžlisa Rijeka i Medžlisa Labin pod vodstvom muallima Sadžide Jukan (Pula), m.Minele Omanović (Pula), m.Melihe Hasanović (Rijeka), m.Besime Đikić (Rijeka) i m.Nermine Ahmetović Mešanović (Labin).

Navedena posjeta bila je i prilika za susret, druženje sa džematlijkama i članicama Vijeća žena MIZ Sisak „Nahla“ u Sisku koje su bile domaćin posjete.

Nakon razgledavanja džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku, gošće i musafiri imali su prigodan prijem u kongresnoj dvorani IKC-a Sisak gdje su izraze dobrodošlice i prigodne poruke uputili domaćini, ispred muallimskog kolektiva, m.Amile Škorić, m.Azre Mulabdić, obratila se  m.Ilvana Crnkić, zahvalivši se na posjeti naglasivši da ovakvi susreti doprinose međusobnom povezivanju, učvršićivanju naših trajnih prijateljstava ali i razmjeni iskustva i mišljenja u ženskom aktivizmu koji je nezaobilazan u svakom džematu osvrnuvši se na izradu halal kuharice koja je potaknuta nijjetom i željom kako da žene doprinesu izgradnji IKC-a Sisak.

Glavni imam Alem-ef. Crnkić izrazio je dobrodošlicu prethodno u džamiji prezentiravši put izgradnje džamije u Sisku te davajući konkretne savjete i smjernice koji su doprinijeli kvalitetnoj promidžbi projekta Islamskog kulturnog centra u društvenoj zajednici.

Alem-ef. je naglasio kako su žene i djevojke značaj faktor razvoja i kvalitetnog doprinosa u džematu te je nemoguće sagledavati bilo koji napredak i kreativan razvoj bez učešća ženskog aktivizma te je poželio mnogo uspjeha i zajedništva na putu izgradnje Islamskog kulturnog centra u Puli koji je sada prioritet svih muslimana, posebno u Hrvatskoj.

Gošće iz Pule, Rijeke i Labina su kao vid podrške donijele i novčanu hediju i prilog za kupovinu potrebnih stvari u novom IKC-u Siska na čemu im se zahvaljujemo čineći dovu Milostivom da im podari svako dobro.

Druženje gošći sa domaćinima je nastavljeno nakon ručka kroz neformalno druženje u restoranu i prostorijama IKC-a te sa jednoglasnim zaključkom kako ovakvi susreti doprinose osnaživanju ličnosti žene muslimanke u ustrajavanju na očuvanju i izgradnji identiteta muslimanske porodice ali i osnaživanju svijesti ka doprinosu u našim džematima i projektima.

Alem ef. Crnkić