U četvrtak, 8. prosinca 2022. g., Islamska je gimnazija bila domaćin stručnog skupa ravnatelja gimnazija Grada Zagreba i Zagrebačke županije u organizaciji ravnatelja Damira Jelenskog, ravnatelja Gimnazije Tituša Brezovačkog te voditelja Županijskog stručnog vijeća. Na početku skupa, okupljenim se ravnateljima obratio uvaženi muftija dr. Aziz ef. Hasanović. Uputio im je nekoliko riječi dobrodošlice te podrške u ovim izazovnim vremenima. Tema stručnog skupa bila je upravljanje kriznim situacijama, a ravnatelji su imali priliku čuti nešto više o oblicima kriznih situacija i pogledu na njih iz različitih perspektiva.

Alma Rovis Brandić, viša savjetnica za stručne suradnike socijalne pedagoge, održala je predavanje na temu posljedica rizičnih situacija, a novinarka Jutarnjeg lista Mirela Lilek, održala je predavanje „Pogled kroz novinarske naočale na krizne situacije u školama“. Posljednje predavanje održao je PR stručnjak Krešimir Macan koji je rekao nešto više o postupanju ravnatelja u kriznim situacijama iz perspektive stručnjaka za komunikaciju i odnose s javnošću.


Nakon stručnog dijela skupa, ravnatelj Islamske gimnazije Mevludi ef. Arslani, proveo je ravnatelje po Islamskom centru i Islamskoj gimnaziji.